Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon

PUB OPEN 1999


"Perleporten".


Huset hvor vi leide èn av leilighetene i.


Litt tøying og bøying før start. Her med Haakon i forgrunnen.


18. green.


Ett av de mere utfordrene hullene på banen.


Litt "isbrann" her og der.


Banen har en idyllisk beliggenhet.


En sliten gjeng slapper av etter en krevende konkurransdag.


Haakon regner ut poeng og resultatlister.


Fjorårsvinneren overrekker seidelen til årets vinner.


Årets deltakere, minus fotografen (Terje V.).

FREDAG
Etter å ha avsluttet jobben tidlig satte fem av oss kursen mot Eda Golfklubb (Arne hadde dessverre måtte melde forfall og Terje Å. var først ventet på lørdag), hvor vi etter en liten handletur ankom banen ca. kl. 1600. Været var praktfullt, golfbanen speilet seg i den idylliske innsjøen og vinden blåste noe inni h...... Ikke desto mindre: her skulle spilles golf. I og med at vi var fem delte vi oss inn i to flighter. Vidar + Terje V. og Eirik + Leif + Haakon. Målet med denne runden var kun å få brukket opp ryggen, så dermed ble vi enige om en simpel stablefordrunde.
Banen var fin, med et lite minus til noen av greenene som var stygt herjet av isbrann. Vi kan imidlertid ikke regne med perfekte baner overalt, og det viktigste er tross alt å tenke arbeidsoppgaver, uansett hvordan banen ser ut. Så er det sagt.
Vi var inne i siste liten før mørket slukte oss. Leif gjorde en taktisk blunder, ved å score 40 poeng, og dermed skrive ned handicappet før søndagens store turnering. Det skulle imidlertid vise seg å få liten betydning.......
For oss andre gikk det vel sånn "lagom".

LØRDAG
Etter frokost var det klart for matchspill. Gutta med best handicap, Vidar og Eirik, mot hverandre i første flight, mens Terje, Leif og Haakon konkurrerte i den andre. Her var prinsippet at man for hvert hull delte 6 poeng, avhengig av rekkefølgen.
Kampen mellom Vidar og Eirik ble svært jevn og avgjort til Vidars fordel på nest siste hull. Mellom de tre andre ble differansen større fra vinner til andre plass. Her kom riktignok Haakon best ut, med en klar ledelse midtveis i ut-runden. Etter ni hull var imidlertid ledelsen skrumpet inn til ett fattig poeng, med Leif på andre plass og Terje et stykke bak. Etterhvert begynte også Terje å spise seg innpå, og før de fire siste hullene var stillingen svært jevn. Det så ut til å bli en thriller...
Men etter 15. og 16. var det avgjort hvor seieren ville ende. Formspilleren Leif hadde festet grepet, og nektet å slippe.
Seieren ble til slutt på komfortable 6 poeng. Kampen om annenplassen var derimot svært jevn, og endte uavgjort til slutt.

Etter lunch var det klart for scramble. Terje Å. hadde tatt veien fra Oslo, og fikk med seg Vidar og Leif på 1.laget.
Lagene var bestemt av handicap og fordelt etter prinsippet 1,4,5 og 2,3,6. Det andre laget, 2.laget, ble dermed bestående av Eirik, Terje V. og Haakon.
2.laget kom best ut og ledet klart etter 5. hull. Årsaken var total kolaps av 1.laget på hull 4 og 5. Etterhvert skjerpet 1.laget seg kraftig, vartet opp med storspill og noterte det ene paret etter det andre. Hos 2.laget derimot satt par-ene langt inne, og det endte som regel med boogey. Dermed var den klare ledelsen nærmest utlignet etter hull 9.
På vei inn ble lagene liggende å føle hverandre på tennene til ca. midten av runden. Herfra hadde 1.laget et lite overtak, men ledelsen var vel aldri større enn to slag.
Det så ut til å gå mot en knepen seier for 1.laget, da 2.laget tok fram storspillet. Med solide langputter på både 16. og 17. var ledelsen utlignet, og det hele skulle avgjøres på 18. og siste.
1.laget kom først inn. De hadde brukt 5 slag på siste og ble stående med 11 over.
Så var det 2.laget. Inn på greenen på 3 slag. Gutta gjør seg klar til lang putt ca.4 meter fra hullet. Nå kan det avgjøres. Spenningen er til å ta å føle på. Haakon og Terje misser. Ankermann Eirik gjør seg klar. Et par prøveslag, så er han rede.
Ping'en nærmer seg ballen, treffer, ballen mot hullet, nærmer seg, nærmere seg og går i.....NEI, ballen stopper noen centimeter fra hullet. Hvilken dramatikk, alle så nærmest ballen i hullet, men den gang ei.
Eirik går slukøret bort og skyver ballen i. 5 slag på siste hull og dermed uavgjort i denne forrykende scramble-fighten.

Det ble før runden avtalt at taperne skulle spandere øl på vinnerne. Dette ble naturlig nok ikke noe av, og kvelden forløp svært anstendig med grilling av nydelig lammekjøtt, kaffetraktet broccoli og gulerøtter surret i hvitløkssmør. Yummi!
Etter maten ble det gjort et litt halvhjertet forsøk på å besøke "Hvita Ãlgen". Dette rant imidlertid ut i sanden.
Var det søndagens dyst som lå og surret i bakhodet til guttene?

SØNDAG
Så var den store dagen der, hvor kampen om Pub Open trofeet skulle utkjempes.
Det må nevnes at Eirik har gjort en kjempejobb med seidelen, som vil være vandrepokal i Pub Open mesterskapet til uendelig tid. Han måtte faktisk helt til Sarpsborg for å finne det utvalgte glasset. En 0,8 liters mugge i reint krystall.
Inskripsjonene er gjort av en meget berømt glassgravør som jeg ikke husker navnet på.
Etter at fjorårsvinner Terje, hadde fått lov å kose seg med seidelen i ca. 48 timer, stod nå en gjeng med sultne golfspillere klare til å overta muggen. Resultatet kjenner vi.


Her kan du se scorekortet, og her en grafisk illustrasjon. Kos dere med dem, print dem ut, heng dem på veggen.
Leif ble altså dette årtusenets siste vinner. Han får lov til å kose seg med bøtta inn i det neste. Han har også i oppgave å få sitt navn gravert inn i glasset.

Vi møtes igjen til ny dyst neste år, den første hele helgen i september.
Hvor det blir, vet bare Terje V. Han blir nemlig arrangør for Pub Open 2000.
Takk for meg!

Arrangør og referent:
Håkon Vardal
PUB OPEN 1999
Pl.
Navn
Poeng
1.
Leif Kjønnås
38
2.
Vidar Furuseth
36
3.
Eirik Bergerud
32
4.
Haakon Vardal
30
5.
Terje Åmbakk
24
6.
Terje Vangen
21


Årets Open-vinner
Leif Kjønnås