Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon

PUB OPEN 2000
Det nye milleniumets første Pub Open gikk av stabelen , som alltid, den første helga i September. Etter noe tids leiting etter egnet sted for årets turnering, falt avgjørelsen på Onsøy Golfklubb i Østfold.

Dette er kun ett av få steder som tilbyr utleiehytter ifm. spill på banen. Og ved annkomst Onsøy, ble vi alle possitivt overrasket over standarden på disse hyttene. Foruten at de virket veldig nye, med stort fint bad, kjøkken/oppholdsrom, soverom + hems, var alle sengene også ferdig oppredd med sengetøy etc. Vi var alle enige om at disse hyttene burde vi benytte oss av også ved en seinere anledning.

Alle bildene er hentet fra Onsøy's egne websider.

FREDAG
Da ingen hadde anledning til å reise tidlig nok ifra Oslo for å rekke en runde på fredagen, valgte vi heller å ta det rolig, og vente til etter at trafikken hadde roet seg.
Arne, Vidar, Eirik og Terje møttes på Oppsal for en felles handlerunde av mat og drikkevarer. Dillemmaet her var om vi skulle kjøpe med oss grillmat for middagen på lørdag eller om vi skulle satse på å spise på restauranten i klubbhuset.
Etter at vi hadde blitt enige om at vi satset på mat i klubbhuset, kunne Vidar puste lettet ut, da han da fortalte at han hadde glemt grillen hjemme. Vi handlet derfor bare brødmat, pålegg og suppe for hele helga.
Nøyaktig 64 minutter etter avreise Oppsal, svingte vi inn på området til Onsøy Golfklubb.

LØRDAG
Da Håkon først var ventet til andre runden på lørdag, var vi kun 4 spillere og èn flight på lørdag morgen. 07:30 var utslag fra første tee, og "SerieMatch" var avtalt som spilleform denne runden.
Undertegnede må innrømme at han ikke helt husker hvem som vant mot hvem, og dermed heller ikke hvilke spiller som hadde flest seiere. Det de fleste derrimot var enige om, var at dette kun kunne gå bedre i de neste rundene.

Klokka 13:30 skulle vi spille andre runde, og da hadde også Håkon meldt sin ankomst.
Da vi nå var fem spillere, ble vi delt opp i to flighter. Terje, Arne, Håkon + en lokal helt i den første flighten, og Vidar, Eirik + en aller annen far & sønn kombinasjon i den andre.
Her ble det ikke bestemt noe slag sspilleform, så her var det opp til hverandre innad i flighten hva de ble enig om. Jeg må også nevne at Arne, på denne rundens hull 14, klarte karriærens første EAGLE. Hvor putten bestod av en chipp fra omtrent 20 meter utenfor green. Gratulerer !

Etter en dusj etc. begynte flere av spillerne å etterlyse mat og drikke. Håkon kunne da informere om at kokken var sjuk, og hadde dratt hjem. Det eneste de kunne tilby i restauranten denne kvelden var noe rester fra et salatbord som var igjen fra lunsjen. Dermed gikk den planen i vasken. For salat er ikke noe for staute golfspiller med to runder bak seg.
Derfor dro vi til Frækstad for å oppdrive et sted (med kokk) som kunne tilby noe annet enn salat. Det fant vi, og vi spiste oss store og mette til langt utpå kvelden.

Det var en heller slapp gjeng som kom tilbake til hyttene etter fôrinntaket i plankeby'n, og etter en runde med 5-kamp (som Terje tapte igjen), valgte de fleste av oss å lokalisere køya.
Foruten Håkon da, som forsvant et eller annet sted. Hvor og med hvem vet vi ikke, men han lå nå å sov i sofaen (alene) på søndag morgen, når vi andre valgte å stå opp.

SØNDAG
Søndag morgen, og årets store begivenhet var her.
Vi trakk hvem som skulle være i hvilke flighter, og sammensetningen ble dermed slik:

Flight #1: Vidar, Arne og Terje

Flight #2: Eirik og Håkon (+ en kamerat av Håkon utenfor konkurranse)

Som tidligere bestemt så er det Stableford som gjelder i selve Pub Open, og konkurransen kunne begynne. Forøvrig på en dag hvor solen stod høy på himmelen, akkurat passe temparatur, men med ganske mye vind.

Etter noe banning og jubling, møttes vi ca. 5 timere seinere, for innsamling av scorekort, og den meget høytidlige utdelingen av vandrepokalen.
Og etter nøye regning av poengsummer viste det seg at årets CHAMPION ble Terje Vangen.
Etter en noe laber start, kom vendingen på hull 7. Og fra og med hull 8 lå Terje hele tiden foran de andre. Her kan du se scorekortet, og her en grafisk illustrasjon.
Årets arrangementskomitè gratulerer Terje med seieren.

Arrangør og referent:
Terje Vangen
PUB OPEN 2000
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
32
2.
Vidar Furuseth
24
3.
Eirik Bergerud
24
4.
Haakon Vardal
21
5.
Arne Olaussen
19


Årets Open-vinner
Terje Vangen