Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon

PUB OPEN 2001
Årets Pub Open ble utkjempet på Kongsberg GK's flotte bane. Banen må med sin layout være en drøm å spille når solen skinner på tørre fairways og bunkere med bermuda-sand i. For oss ble det lite av det, ettersom første helga i September igjen bød på noe varierende vær, og et føre som sikkert hadde passet Knut Hollmann bedre. Banen holdt seg imidlertid bra og alle fikk vist noe av hva de kunne og ikke kunne.

Basecamp for de som hadde satt av hele helgen var i år Kongsberg Quallity Grand Hotell. Deres golf-pakke ble ikke så bra som først antatt, ettersom de brått fant ut at "det var det slutt på for i år, fordi det var blitt alt for populært !?". Men med rabatt på greenfee, bra frokost og kaffe og vafler i resepsjonen, noe som så ut til å bedre humøret på opptil flere av deltakerne, fikk vi vel litt igjen for pengene likevel.

Fra lørdagens Texas-Scramble
Vidar midt i svingen ...


Eirik og Haakon "flying on to tee"


Vidar med et "spik-rakt" slag


Arne og Vidar i fin positur


Der var utslaget ...


... her havna vi ...


... med "beste-ballen" ...


... og dit skulle vi.


Eirik og Haakon på 18. green


Fra søndagens
Pub Open

Eirik, Haakon, Anders og Vidar endelig ferdig


Hullene diskuteres og forbannes


Arne regner poeng ...


Terje holder fremdeles orden på diverse SMS-meldinger


Vidar jubler og applauderer seg selv for sin jumboplassering


Arne, årets arrangør, styrer og ordner med premieutdeling


Einar Vatnan på 3. plass


Årets deltakereFoto:
Terje Vangen
FREDAG
Fem stk. hadde planlagt avreise fra Oslo fredag ettermiddag. Ettersom vi etter hvert har levd en stund, og funnet ut det er stress nok til alle, samt hadde en noe begrenset tiltro til utelivet i Kongsberg by, ble det en rolig start på turen. Bilene var iår fordelt mest mulig praktisk, dvs for å unngå den sedvanlige fotball-kranglingen. Bilen med Vidar, Terje og Arne dro derfor avgårde i syvtiden for å sjekke trafikken på E18, mens serieledelse og tabell-topp ble flittig diskutert. Da trafikken gled greit, ble det gitt klarsignal for Haakon og Eirik. Temaet i bilene ble etter hvert et annet, da ryktet begynte å gå om at den tidligere Pub-Master Leif hadde meldt seg på, og det flere timer før konkuransen skulle starte. Han hadde sammen med Einar, noen timer før, satt seg i bilen i Mosjøen og rettet utslaget mot Kongsberg. Når det vises en slik innsats er det gøy å arrangere golfturer, men det viste seg vanskelig å få utslag på den populære banen. Så mens vi drømte om sol og badetemperaturer, var det bare for Leif og Einar å håpe på et vær som ville få normale mennesker til å droppe golfspillet og holde seg fast til tv-en. Det viste seg at deres bønner ble hørt....
Middagen ble inntatt på ett av byens bedre steder, hvor noen hadde pasta mens andre hadde øl med eller uten kaffe. Oppladningen ble avslutte på en pub som viste at byen har mer å fare med en skeptikerne vil ha det til.


LØRDAG
Første spilledag startet ett par timer før utslag klokka ti. Når gardinene ble trukket fra, var det bare den svært så resistente golfbasillen, og for noen troen på en varm kaffekopp, som kunne få oss opp og til frokostbordet med et smil. Her var det bare å finne frem ski- og seile-effektene, og belage seg på en fuktig dag. Noen begynte til å med å legge en alternativ plan B ettersom man visste at Start-Enga hadde utslag på TV2 samtidig med vår start på andre runde.
Banen var sagt å ligge ca 7 km fra kongsberg, ved Lågen i retning Larvik. Det var barnemat for drevne turorienterere, og etter en kjapp tur på rangen, stod vi klare på første tee. Eirik, Terje og Arne skulle først ut i noe vi skulle prøve å få til å likne matchplay for tre. Noen av oss hadde spilt det for noen år siden sammen med en sytti år gammel eksentrisk skotte, så kildene var noe usikre. Spillet var varierende for alle tre, og da himmelen var på sitt mest åpne, var ikke godstolen og plan B langt unna. Høyde-punktene var kanskje da vi først kjapt kunne spart noen slag da vi etter hull fem stod klare for tee-off på hull ni, og da vi senere fikk beskjed fra banens Bør-Børson-look-alike-sherrif om at vi spilte for sakte etter å ha tatt igjen flighten foran med en halv time. Så begynte imidlertid skydekket å sprekke opp, samtidig som det begynte å nå inn til oss at dette egentlig var en forbanna fin bane. Med sol, noen fine dog-leg hull og ett og annet lykkeslag steg humøret, og da vi satt parkert utenfor klubbhuset var vi skjønt enige om at det måtte bli skift og en runde til. Resultatet tror vi ble 39 matchpoeng til Eirik og Arne og 30 til Terje, mens fjerdemann, en Per Arne fra Skoger, fikk 40 stablefordere og måtte skrive seg ned. I flighten bak ble det utkjempet en tøff match mellom Vidar og Haakon. Vidar slapp Haakon tidlig opp i ledelsen med det vi fikk forståelsen av var et noe tilnærmet gull eller granbar spill, der kanskje ikke gullet var mest fremtredende. Vidar er imidlertid ikke kjent for å gi seg, så spillet stod vel å vippet en stund før Haakon dro iland en 3/2 seier og en halvliter.

Etter en god lunsj, bestående av retter som "golf-tallerken", "driver" etc. var det klart for dagens andre øvelse klokka halv fire, som var texas-scramble. Øvelsen ble valgt ut fra tradisjon og fordi den passer bra for den vanskelige andre-runden, ettersom man ofte slipper å ta konsekvensen av sin handlinger ved å måtte slå fra alle mulige og umulige steder, bare man har en makker som har klart seg bedre. Valget ble gjort på tross av at vi var en treer-flight og en toer-flight. En stor forskjell som gjør det umulig å få til noen form for konkuranse.
For treer-flighten, bestående av Vidar, Terje og Arne, ble det en runde som startet med birdie og fortsatte under- og på par til runding. Trua på utrolige 72 totalt var der også på tur inn, helt til det ble en boogie på siste hull og totalt to over par. En av de artigste rundene på lenge, når vi i tillegg på hvert hull fikk med oss Terjes tekstmeldings-service fra Start-Enga, Polen-Norge, Tyskland-England etc.
Toer-flighten med Haakon og Eirik hadde som målsetting å komme seg inn på 20 slag over par. De fulgte skjema godt hele veien, og klarte akkurat det. Dette gav Haakon ideer om at man med en slik score burde kunne skrive seg ned. Men Haakon, da må du huske at dere tross alt ikke var mer enn 10 over par hver. Ellers ble Leif og Einar observert i nærheten, og planen ble etter hvert at de skulle stille opp ved klubbhuset dagen etter for å prøve å skaffe seg utslagstid i nærheten av oss.

Middagen ble inntatt på et anbefalt spisested i gamlebyen, og var absolutt verd en lengre gåtur.


SØNDAG
Søndag morgen, opprant som lørdag, med gode muligheter for Leif og Einar til å finne ledige flighter, så det var bare å finne frem ski-tøyet igjen. Utslag var bestilt av b-mennesker for b-mennesker til klokka tolv.

Vel fremme ved klubbhuset rakk vi å hilse på Leif og Einar, i fart, før de med opp imot 30 sekunders margin rakk sitt utslag 11.34.

Vi dro så på rangen for å knekke opp ryggen på ny, og vente inn Tor-Åge, og hans kamerater Kay og Anders. Tor-Åge var kjent fra fjorårets marathon-slice, hvor han fem minutter etter å ha avslutte dagens fjerde runde uttalte at "dette var gøy, det må vi gjøre igjen". Det blir cirka som å gå rundt på Valle Hovin etter innkomsten på Tr.heim-Oslo og spørre om noen vil være med på å sykle tilbake igjen.

Flightene ble forsøkt mikset sånn passe etter hcp med Kay, Tor-Åge, Arne og Terje i flight 1 og Vidar, Anders, Eirik og Haakon i flight 2. Disse skulle da sammen med Leif og Einar kjempe om heder, ære og tre premier i Pub Open.
Kampen om golfsportens etter hvert så omtalte seidel og tittelen Pub Master skulle stå mellom Vidar, Eirik, Terje, Leif, Haakon og Arne ihht de utarbeidede statutter.

Klokken tolv startet så jakten på stableford poeng i lett duskregn. Den harde kampen er bekrevet i kurver og tall i det nedenforstående, men kan i korte trekk oppsummeres med at :
Terje startet hardt i flight 1, holdt bra inn til runding, men sleit noe med spillet på siste ni.
Arne begynte med mye hagearbeid, kom seg så igang iblandet en birdie før utslagene begynte å gå alle veier, bortsett fra rett frem.
Kay viste mye storspill, med noen drives de fleste ville ønske seg, men det er tungt å bomme halvmetersputter når du kun har 11 tildelte slag.
Tor-Åge stod frem som flightens favoritt med ledelse ved halvgått løp som ble fulgt opp med bl.a. en birdie.
Fra flight 2 gikk det rykter ved runding om at Eirik var den heteste outsideren. Anders og Haakon spilte seg opp på vei inn, hvor Haakon gjorde ett rykk med birdie på hull 14. Vidar forsøkte å svare på rykket, men hadde nok brukt opp mye av storspillet på lørdagens scramble.
Mistanken om storspill fra de langveisfarende ble bekreftet før siste sløyfe, der særlig Leif hadde forsynt seg ubeskjedent av poengene.

Som den observante leser vil se, har resultatlisten endret seg etter søndagens premie-utdeling. Det skyldes at vi i snitt sikkert regner like bra som vi spiller golf, og at jeg eneveldig har gjort noen endringer etter at microsoft har foretatt summasjon av poeng. Jeg sitter i glasshus her, men det er klart at om to stykker hadde giddet å regne hadde oddsen for riktig svar blitt bedre. Her kan du se scorekortet, og her en grafisk illustrasjon.

Det betyr at Tor-Åge kan gratuleres som vinner av den åpne klassen i Pub Open 2001, pga lavest hcp, og at Leif kan gratuleres som årets Pub Master, og får navnet sitt på seidelen for andre gang.

Da gjennstår bare å takke for følget, og ønske velkomme til neste års utgave, samme tid, som Eirik har meldt seg frivillig til å arrangere.

Arrangør og referent:
Arne Olaussen
PUB OPEN 2001
Pl.
Navn
Poeng
1.
Tor-Åge Valø
39
2.
Leif Kjønnås
39
3.
Einar Vatnan
35
4.
Kay Stenseth
29
5.
Eirik Bergerud
29
6.
Arne Olaussen
28
7.
Haakon Vardal
25
8.
Anders Hagsveen
23
9.
Terje Vangen
23
10.
Vidar Furuseth
19


Årets Open-vinner
Tor-Åge ValøTHE MASTERS 2001
Pl.
Navn
Poeng
1.
Leif Kjønnås
39
2.
Eirik Bergerud
29
3.
Arne Olaussen
28
4.
Haakon Vardal
25
5.
Terje Vangen
23
6.
Vidar Furuseth
19


Årets Master
Leif Kjønnås, med vandreseidelen