Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon

PUB OPEN 2002
Årets Pub Open ble som i 2000 lagt til Onsøy GK, og det skulle vise seg å bli en helg i tropenes tegn: Regnskyll som så ut som om noen lekte seg med å hoppe på en hageslange med fullt trykk, grillende sol og trykkende og dampende stillhet. Mer dramatisk kunne det ikke blitt regisert fra værgudenes side! I hvilken grad dette influerte på spillet og prestasjonene skal det ikke spekuleres i, men at det ga en ekstra dimensjon i opplevelsene er nå helt sikkert (hva blir det da - 5D?). Men vi fikk kåret en verdig vinner på søndag, og lørdagens varianter ble spennende til siste slutt.
FREDAG

Litt mat og drikke på kvelden


Eirik er litt betenkt før helgens strabaser

LØRDAG


Litt usikker ... ?!?


Til tider kom det ned i "bøtter & spann" ...


... som gjorde sitt.


Hans Jørgen og Vidar på vei mot green på hull 9


"Pause" før det 11. hullet

SØNDAG
Her venter vi på å få slå ...


... bort dit, til 16. green.


Her ligger utslagene på rak & rekke.


Noen slitne kropper etter lørdagens knallharde forhold


Terje's skotørkere var veldig populære


Det 18. og 1. hullet


Green på 18., og klubbhuset


Hytta vi bodde i


Arrangøren regner på resultatene ...


... og vinneren kåres, og vandreseidel overrekkes.


DØØ Arne ... det er JEG som har vinni ass' !


Okay ... grattulerer da !


Årets deltakereFoto:
Vidar Furuseth og
Terje Vangen
FREDAG
Vidar og Terje slapp ut før rushtrafikken og fikk forberedt banen på det den skulle møte av utfordringer i helgen. Rimelig tilfredse med banens respons tok de imot Hans Jørgen, Arne og Eirik i hytte 5 litt senere på kvelden (bak den store steinen ...i veien). Kraftsuppe, øl og cola, samt noen nøtter skulle legge det fysiske grunnlaget for neste dags to runder, og konkurransevariantene som skulle benyttes var det store diskusjonstema. 5 personer er ikke ideelt, men vi fant løsninger som alle syntes var greie. Jon Blund besøkte oss tidlig og det var egentlig veldig omtenksomt av ham, for han hadde nok en idé om hvordan lørdagen skulle arte seg for oss.

LØRDAG
En sann fryd når 4-5 mobiltelefoner skal sørge for å vekke en hytte! Frokost og 5 minutter på driving rangen så var vi klare. Nå skulle det spilles match og først ut var Terje og Eirik, og i ball nummer to gikk Hans Jørgen, Arne og Vidar.
Regnbygene sèg rolig inn på oss og la seg over oss i løpet av de første ni, men det var først etter runding at nådestøtet ble satt inn: Det var bare å redde seg som best en kunne, og er det noen gang man virkelig kunne forsvare å dra på en solid paraply, så var det nå. Å stå på huk under fem kvadratmeter paraply og fortsatt bli våt sier vel noe om hvordan det var uten... Vannspeilene på greenene var nok flotte å se på for en naturfotograf eller en håpløs romantikker, men for oss begynte utfordringene å bli vel store. Men det spiltes match og det var likt for alle, så vi bet oss videre.

Ball én ble en særdeles jevn affære til ca 3/4 var ferdigspilt. Det vekslet mellom en opp på Terje og likskap mellom de to. Hvorvidt været spilte inn eller hva det var vites ikke, men mot slutten gled Eirik forbi og sikret seg en øl betalt av Terjes lommebok.
Ved runding i ball to var Hans Jørgen i klar tet av de tre, men det kan ha sett ut som om Hans Jørgens mangel på regnfrakk, samt en heller glissen paraply, kan ha influert noe på runden inn. Når status skulle gjøres opp så ble den ene vinneren utropt etter den andre, men etter en finregning til slutt viste det seg at Hans Jørgen likevel hadde stått løpet ut og fikk påspandert en velfortjent øl.

Så var det lagspill og Texas Scarmble på programmet. Regnet hadde roet seg noe i pausen, og vi valgte å gå ut i stedet for å sitte tørre inne i varmen og se EM-kvalikken Norge-Danmark. Arne og Vidar skulle få bryne seg mot Terje, Hans Jørgen og Eirik.
Vi hadde ikke før slått ut alle mann før det våteste av det våte regnet satte inn. I løpet av det første hullet var alt våtere enn noen gang. Det var nok mange som i sitt stille sinn tenkte tanker om den landskampen allikevel. Men det var ingen som sa det høyt, hvertfall ikke høyt nok, så vi gikk videre.
Andre ballen startet veldig skjevt med en trippel- og en dobbel-bogey, mens førsteballen gikk jevnere. Andre ballen kom bedre i sving etterhvert og det skulle vise seg at det ikke var store forskjellen ved runding. Dette skulle også holde seg inn til hull 18.
Da sto det og falt på om lag to klarte å senke birdie-putten, og dette ga jo litt ekstra skjelv i kneleddene - tydeligvis. Det ble par og 13-13, altså uavgjort.
Her har dere en grafisk oversikt over utviklingen.

På dette tidspunktet hadde regnet gitt seg, ja det regnet faktisk ikke på hele inn-runden! Men når regnet svikter så kommer andre utfordringer til: Bare så det er helt klart så er det ikke særlig festlig å gå etter et stort 30-årslag, som er mer interessert i å drikke øl enn å spille golf! Og når de i tillegg ikke vil slippe gjennom ... 5 timer og 20 minutter sier sitt (og så på andrerunden da - stakkars oss!).

Klokken var mange og her var mange sultne mager. Fem kjappe dusjer, noen velfortjente forfriskninger og vroooom ned til Engelsviken. En helt klart velfortjent avslutning rundt bordet med alskens dejlig kjøtt og fiskeretter på bordet. Undertegnede synes en halv kilo med ymse fisk var helt til å bli mett av (men er det så godt, så er det like godt å spise til en stuper!).

SØNDAG
I løpet av natten var det helt klart noen spente blikk opp på stjernehimmelen, og det vi håpet på skjedde faktisk over natten: Kveldsregnet ga seg og det ble bare klarere og klarere. Klokken 11 slo Arne og Eirik ut og syv minutter senere Terje, Hans Jørgen og Vidar.

Flightene hadde kontakt med hverandre ved runding og alle var klar over at det var svært jevnt, det var bare en som skilte seg ut litt, eller det en god del nedenfor de andre. Etterhvert dro Arne, Hans Jørgen og Terje litt fra Vidar og disse var veldig jevne fram til hull 13-14. Herfra og inn var det imidlertid ingen som klarte å holde følge med Terje, og Terje gikk inn til en klar seier. Arne gikk foran Hans Jørgen på lavere hcp.
Her kan du se scorekortet, og her en grafisk illustrasjon.

Vel blåst, og det er bare å gratulere Terje som trakk det lengste strået og vant her som han forøvrig også gjorde i 2000.
Neste års arrangement overlates til Haakon og vi gleder oss alle allerede!!
Takk for denne gang.

Arrangør og referent
Eirik Bergerud
It's served and finished ... burp..!PUB OPEN 2002
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
30
2.
Arne Olaussen
24
3.
Hans Jørgen Siljan
24
4.
Vidar Furuseth
22
5.
Eirik Bergerud
20


Årets Open-vinner
Terje VangenTHE MASTERS 2002
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
30
2.
Arne Olaussen
24
3.
Hans Jørgen Siljan
24
4.
Vidar Furuseth
22
5.
Eirik Bergerud
20


Årets Master
Terje Vangen

Årets Master
Terje Vangen