Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2003
Årets Pub Open ble lagt til de dype skoger i Telemark, nærmere bestemt Norsjø golfklubb, med overnatting på Lille Ulefoss Gjestegård.
Vi ankom Gjestegården sent fredag kveld etter en kjøretur på ca. 3 timer fra Oslo. Etter et par pils samt trekning av lørdagens flighter i etablissementets glimrende kjellerpub inntok vi horisontalen.


Lille Ulefoss Gård

LØRDAG
Utsikt over hull 18 og 9


Lag 1 - Texas Scramble


Lag 2 - Texas Scramble


Bra slag Terje !!!

SØNDAG
Flight 1 - Pub Open


Flight 2 - Pub Open


Hull 11, sett fra utslaget


Linselus


Poengberegning


Premieutdeling til 2.plassen


Premieutdeling til 1.plassen


Overrekkelse av SEIDELENFoto:
Vidar Furuseth og
Terje Vangen
LØRDAG
Lørdag opprant med brukbart vær, og etter en glimrende frokost kl. 0700 satte vi kursen for banen. Det var vel ikke fritt for at det kriblet litt i magen på noen og enhver akkurat da. Det er alltid noe ekstra når Pub Open nærmer seg.
Vel framme på banen ble det tid til litt kjapp oppvarming og noen få putter på greenen. Så var vi i gang med matchspillet. Her ble det tidlig klart hvor seieren i de respektive flighter skulle havne. Hans Jørgen og Terje var litt for suverene til at dette noen gang ble spennende. Gratulerer!!

Banen gjorde et meget bra inntrykk. Den er variert og full av utfordringer og i veldig god stand. Særlig hull 15 (par 3 over kløfta) voldte noen av oss mye besvær.

Etter en pause med matrast i Ulefoss downtown hvor kokken gjorde seg skikkelig flid med maten, etter ventetiden å dømme, var det klart for Texas Scramble. Her lå lagene å følte hverandre på tennene ganske lenge. Det var helt jevnt fram til hull 11, men herfra og inn var det kun ett lag på banen, for å si det slik. Gruppe 2, med Vidar, Eirik og Haakon spilte rett og slett stor golf og havnet på +8. Det andre laget kolapset dessverre og fikk + 14 (tror jeg).

Etter en fin dag på banen inntok vi restauranten på Ulefoss Lille Gjestegaard og mesket oss med svin, laks, ørret, kalv, sau, is, eplekake, cognac, kaffe, øl etc. etc. Vår avgjørelse om ikke å se fotballkampen mellom Norge og Bosnia viste seg ellers å være korrekt. Vi vet jo alle hvordan det gikk...

Etter maten bar det påny ned i ølkjelleren hvor noen duggfriske ble fortært med stort velbehag, akkompanert av høylytt diskusjon om alt fra Vålerenga til Odd via Strømsgodset og Moss.

SØNDAG
Så var den store dagen der. Pub Masters trofeets eier for det neste året skulle utpekes. Det var med bange anelser gutta titta ut gjennom vinduet denne morgenen. Lavt skydekke og regn så langt øyet rakk. Men i trygg forvissning om at været skifter fort i Telemark, la vi i vei mot golfbanen fulle av mot og pågangslyst. Og været skiftet virkelig, bare synd at det var fra ille til verre. Det må også sies at vi hadde oppholdsvær innimellom, men alt i alt ble det en fuktig affære.

Rent sportslig var det allerede ved runding klart at feltet var i ferd med å sprekke opp. Da vi møttes, for en tre kvarters ufrivillig pause, etter hull 10, var det klart at Arne satt i førersete og at han hadde planer om å bli der. Og det ble han. Vidar gjorde riktignok sitt for å hindre Arnes første pub open seier, men det holdt ikke helt inn. Dermed vant Arne (32poeng) fortjent og med klar margin til Vidar (28poeng) på andre. I bånn ble det atskillelig jevnere. Kun to poeng skilte de 4 siste, med Terje (24 poeng) på tredje, Eirik (23 poeng) på fjerde, Haakon (23 poeng) på femte og på sjette Hans Jørgen, som etter en forferdelig start klinte til med en skikkelig sluttspurt, og havnet på 22 poeng.

Her er scorekortet, og en grafisk oversikt over utviklingen av årets konkurranse.

Da gjenstår det bare å GRATULERE Arne med seieren og å takke for meg.
Jeg sier som Samaranch: Norsjø 2003, the best Pub Open ever.

Arrangør og referent:
Haakon Vardal
PUB OPEN 2003
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
32
2.
Vidar Furuseth
28
3.
Terje Vangen
24
4.
Eirik Bergerud
23
5.
Håkon Vardal
23
6.
Hans Jørgen Siljan
22


Årets Open-vinner
Arne OlaussenTHE MASTERS 2003
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
32
2.
Vidar Furuseth
28
3.
Terje Vangen
24
4.
Eirik Bergerud
23
5.
Håkon Vardal
23
6.
Hans Jørgen Siljan
22


Årets Master
Arne Olaussen