Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2004
Planleggingen til årets arrangement startet allerede et par måneder i forveien, og planen var Tyrifjorden GK. Men dette viste seg å være vanskelig da disse ikke var villige til å la oss få booke våre seks flighter, før vanlige greenfee-spillere, noe som vil si maks to dager i forveien. Undertegnede tok ikke sjansen på at det da ville være ledig, og valgte å gå for et annet alternativ.
Grenland GK i Skien var veldig imøtekommende, og hadde også en veldig bra pakke-pris på hotell og golf, og undertegnede gikk derfor for denne løsningen.


Lørdagsfrokost kl. 0715


Eirik velger kølle ...


... og Eirik slår


Noen "pigger" om de gamle skoa ...


... mens andre (Arne) har nye sko


En ball fra flighten bak traff Eirik i side(flesket)


Utenfor klubbhuset


Haakon på tur ut av skogen med den korte "kølla"


Hull 8


Haakon på 9. tee


Alle MINUS Vidar foran klubbhuset


Haakon med langpøtt


Retningen ser bra ut Vidar


Texas Scramble Lag A


Texas Scramble Lag B


Mellom hull 11 og 12


Fairway på 12'rn


Terje tenker på ...

SØNDAG
Oppvarming før Pub på søndag


Godset-supporter med baller


Vidar velger kølle


Her er "pallen"


Haakon mottar premie for 3.plassen


Terje's scorekort og premie for 2.plassen


Vidar mottar premien for 1.plassenFoto:
Vidar Furuseth og
Terje Vangen
FREDAG
Etter mye frem og tilbake og frem og tilbake når det gjaldt transport og fordeling i biler nedover til Skien, så ble det til slutt slik at Vidar og Eirik dro nedover tidlig på fredagen for å rekke en runde denne ettermiddagen. Terje dro aleine nedover på ettermiddagen, og Haakon og Arne dro like etterpå.
Vidar og Eirik gjorde en generaltabbe, og valgte E18 helt ned til Skien. Der var det nemlig en trafikkulykke, og de ble stående stille en times tid uten å komme seg videre. Dette gjorde at de ikke rakk mer enn tretten hull før det ble mørkt.
Vi andre derimot, valgt å kjøre vei 32, om Hvittingfoss, noe som viste seg å være et mye smartere valg. Helt grei vei, ingen trafikk, samtidig som det er noen mil kortere.

Vi ble tilslutt samlet utpå kvelden, på en restaurant nede ved brygga. Vi spiste en bedre middag, og ble enige om morgendagens spilleformer.
Så tuslet vi oppover mot hotellet, og tok en pit-stop i byens sportspub, for å fylle opp "tanken".
Der foretok vi også en trekning på hvem som skulle spille mot hverandre på lørdagens runder.

LØRDAG
Da det skulle være en turnering på banen fra klokka ni, måtte vi sørge for å komme oss ut på ballrenne før dette. Vi planla derfor å være på banen rundt klokka åtte. Dette gjorde det derfor nødvendig å innta frokosten på hotellet enda en time tidligere. Undertegnede er ikke vant til å stå opp så tidlig, og langt mindre spise mat på denne tiden av døgnet. Men nå skulle det vise seg at arrangøren tok ansvar, stod opp tidlig, og inntok en bedre frokost, slik at han var klar for dagens dyst.

Dagens første runde
Det var ikke mange på banen på denne tiden av døgnet, og vi gikk ut omkring klokka halv ni.
Vi skulle spille Match, og først ut var Vidar, Haakon og Arne. Da de var tre stykker som skulle spille mot hverandre, valgte de en "poeng-match", der de kjempet om å fordele seks poeng på hvert hull.
Dette utartet seg til å bli en tett og jevn match, og ved runding etter det 9. hullet, var det kun to poeng som skilte de tre. Haakon i tet med 19 poeng, tett etterfulgt av Arne med 18, og Vidar med 17 poeng. Derfra og inn derimot, ble forskjellene større.
Arne åpnet med en glimrende par på det vanskelige par 3 hullet, og rykket dermed fra de to andre. Han klarte å holde unna hele veien inn, og vant med 41 poeng, med Vidar på andre plass med 37 og Haakon med 30 poeng, på tredje.

Eirik og Terje skulle spille mot hverandre i flighten etter, og siden de bare var to, spilte dem match slik det er ment å spilles. Mann mot mann, og hull for hull.
Her var også matchen hard og jevn. Eirik hadde et lite overtak de første seks hullene, men så tok Terje over, og lå hele tiden ett og to hull opp på Eirik.
Terje vant også det 17. hullet, var 2/1 på Eirik, og gikk dermed av med seieren.

Dagens andre runde
I tradisjonens tro, ble det også i år Texas Scramble på andre runden. Men Eirik måtte hjemom en tur, og dermed ble det to mot to i den samme flighten.
For at ikke ett av lagene skulle tabbe seg skikkelig ut på et enkelthull eller to, og dermed havne forholdsvis mange slag bak det andre laget, valgte vi et slags match-spill, og kalte det "Texas Scramble Match".
Lagene ble satt sammen utifra handicap, og dermed ble det Vidar & Haakon mot Arne & Terje.

Første ni hull var jevne, men hele tiden med Arne & Terje ett poeng eller to foran. Ved runding etter ni hull ledet Arne & Terje med ett hull, og var 4 slag over par. Vidar & Haakon var 5 slag over par.
På de siste ni, var det derimot kun ett lag som gjaldt. Vidar & Haakon dro ifra umiddelbart, og Arne & Terje klarte aldri og hente dette inn igjen. Og etter det 16. hullet var det avgjort.
Vidar & Haakon var 4 hull opp, med kun 2 hull igjen å spille, og disse vant dermed 4/2.
Slagmessig endte Vidar & Haakon opp på 9 slag over par, mens Arne & Terje (som dreit seg ut på hull 11 og 12) endte opp på 17 slag over.

Dagens tredje runde
Dagens tredje runde var en sammensetning av flere elementer.
Disse startet med en sjapp dusj på hotellet, før vi fant en italiensk restaurant og inntok en god to-retters. Derfra hastet vi tilbake til sportspubben som vi hadde lokalisert kvelden før, hvor vi overvar de siste 75 minuttene av Norges landskamp mot Italia.
Derfra fant vi veien tilbake til hotellet, hvor vi tilbrakte et par timer i baren og ventet på Eirik.
Alle var enige om at det hadde vært en fin start på Pub Open helga, og vi så frem til søndagens kamp om den O-store Seidelen.

SØNDAG
Denne dagen hadde vi utslag litt utpå formiddagen, så vekking og inntak av frokost kunne skje på et noe mer levelig tidspunkt av døgnet.
Arne var først oppe (tror jeg) ..... (ihvertfall før undertegnede) og Seidelen sto majestetisk plassert midt på vårt frokostbord. Arne ymtet frempå med at dette var rent symbolsk, da han hadde planer om å ta denne med seg hjem, også i år. Javel ...... tenkte vi andre for oss selv. Akkurat det skal vi vel bli to om. Eller tre fire fem.

Vel fremme på banen, hadde vi god tid, og noen valgte derfor å finne svingen på drivingrangen. Undertegnede måtte først handle inn noen passende premier, men sleit litt med dette da proshoppen ikke akkurat ynglet med noe morsomt og passende. Men innkjøpene ble gjort, og en liten oppvarmingsøkt med chipping ble unnagjort før det hele begynte.

Kvelden i forveien hadde vi trukket flightene, og først ut var Eirik og Arne, tett etterfulgt av Vidar, Haakon og Terje.
I den første flighten virket det som om viljen var større en evnen denne dagen. Det var veldig jevnt, og etter første ni hull, stod de begge med beskjedene 10 poeng hver.
I den andre flighten var det noe mere spredning feltet, med Vidar i ledelsen med 17 poeng, og Terje og Haakon med henholdsvis 15 og 12 poeng.

Men tilbake til den første flighten ............
Disse oppdaget ganske tidlig, at her kjempet de en innbitt kamp om å unngå sisteplassen i årets startfelt. Avgjørelsen falt nok på det 13. hullet, hvor Arne fikk en 3-poenger (mot Eiriks 0), og fikk dermed en 4-poengs ledelse. En ledelse Eirik aldri klarte å hente inn.
Til slutt endte Arne opp med 21 poeng, mot Eiriks 18. Poengsummer som, som tidligere antatt, ble startfeltets to laveste.

Kampen om den O-store Seidelen derimot, ble utkjempet i den andre flighten. Haakon klarte aldri å hente inn Vidar og Terje, og falt etterhvert av lasset om seieren.
Det var jevnt helt frem til og med det 16. hullet, hvor både Vidar og Terje var likt med 28 poeng hver. På det 17. derimot fikk Vidar ett poeng mer enn Terje, og Terje var nødt til å satse på siste hullet for å kunne ta igjen det tapte.
Men mens Vidar hadde et kjempeutslag, et perfekt innspill på greenen, hvor han 2-puttet, og fikk par ............. slo Terje 3. slaget i vannet ... droppet ... slo nok engang i vannet ... og plukket etterhvert opp ballen. Dermed vant Vidar til slutt med 4 poeng på Terje.

For de interesserte, kan man her se scorekortet, og en grafisk fremstilling av årets turnering.

Da undertegnede, på det 13. hullet, fikk en telefon fra sin gravide kone om at hun var lagt inn på Ullevål, valgte han å gå rett fra den 18. green og i bilen, for en sjapp og kontrollert biltur hjem til Oslo. Han fikk dermed ikke med seg diverse premieutdelinger og andre offisielle seremonier etter runden.
Han betviler derimot ikke at alt ble utført på en glimrende måte i arrangørens fravær, og at de rettmessige fikk sine fortjente premier.

Arrangøren gratulerer Vidar med sin etterlengtede seier, takker for meg, og ønsker Arne lykke til med neste års arrangement.

Arrangør og referent:
Terje Vangen
PUB OPEN 2004
Pl.
Navn
Poeng
1.
Vidar Furuseth
33
2.
Terje Vangen
29
3.
Haakon Vardal
24
4.
Arne Olaussen
21
5.
Eirik Bergerud
18


Årets Open-vinner
Vidar FurusethTHE MASTERS 2004
Pl.
Navn
Poeng
1.
Vidar Furuseth
33
2.
Terje Vangen
29
3.
Haakon Vardal
24
4.
Arne Olaussen
21
5.
Eirik Bergerud
18


Årets Master
Vidar Furuseth