Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2005
Årets turnering gikk av stabelen i Vestfold, på Nøtterøy GK.
Av flere årsaker, skulle dette vise seg å bli en historisk begivenhet. For allerede på generalforsamlingen tidligere i år, var usikkerheten rundt deltagelsen på årets turnering stor. Arne hadde fremdeles et kranglete leggbein, Eirik hadde fått sin kreftdiagnose, og Håkon var usikker på om datoen passet.


Ankomst klokka 0940


Drivingrangen


Vidar tenker igjennom
dagens arbeidsoppgaver


Terje leser de lokale
reglene ...


... er klar for dagens dyst


Her kommer det nye
klubbhuset


Hull nr. 7


Fremdeles hull nr. 7


Et annet hull


Det samme hullet fra annen
vinkel


Hull nr. ??


Vidar vurderer køllevalg


Tee-stedet på hull 14


Utsikt utover hull 14


Vidar ... tenker


Klare for det siste utslaget


Og der var Vidar avgårde ...


... og deretter Terje


Seierherren tar imot
Seidel og premie


En fornøyd vinnerFoto:
Vidar Furuseth og
Terje Vangen

Årets arrangør, Arne, jobbet frem et par alternativer for steder og opplegg, men når opptellingen av antall deltagere var ferdig, så var vi kun to stykker som hadde anledning til å gjennomføre årets arrangement. Vidar og Terje. Av praktiske årsaker tok vi derfor over arrangørens jobb, og ordnet og booket overnatting og spill, selv.

Vestfold er et fint golf-fylke, med mange fine baner, og med en akseptabelt reiseavstand fra Oslo. Vidar hadde besøkt Nøtterøy GK tidligere i år, og hadde bare lovord om denne banen. I tillegg hadde de en bra hotell-pakke med Quality Hotell Tønsberg, så valget falt på dette alternativet.
Da det bare var oss to, valgte vi å ta nok en sjefsavgjørelse. Vi fremskyndet helga med én dag, og begynte helga allerede fredag morgen. Planen var to runder på fredagen, og selve Pub Open på lørdagen. Da vi ønska å spille på to ulike baner iløpet av helga, valgte vi å booke fredagens spill på Vestfold GK. En bane ingen av oss hadde spilt tidligere.

FREDAG
Fredag morgen startet derfor sånn rundt klokka seks, for så å møtes klokka sju, for felles kjøring i Vidars oljetørste automobil. Været var ikke helt på vår side, da det ”bøtta” ned hele veien fra Oslo til Tønsberg. Vi hadde utslag klokka ni, men DET gadd vi ikke. Vi satte oss derfor i kafeén i klubbhuset og leste aviser.

Sånn rundt klokka ti, var regndråpene så små, at vi bestemte oss for å prøve. Men da var det plutselig tolv svensker og tolv nordmenn som skulle spille sin versjon av Ryder Cup, …… Snyder Cup. Dermed var det en hel time til neste ledige utslag, noe som kødda opp planen vår nok en gang. Men damen i startboden foreslo at vi kunne ta back-nine først, så skulle hun booke oss inn på de første ni, klokka 12:30. Bra forslag tenkte vi, og gikk for å finne det 10. utslaget.
Så gikk vi da, ganske så aleine. Ingen foran, og ingen bak. Det var vel først på hull 3, altså vårt 12. hull som vi tok igjen noen foran oss.

Dagens tvekamp mellom Vidar og meg skulle utkjempes som Match. Og da jeg totalt hadde sju flere tildelte slag enn Vidar, ble disse fordelt på de sju vanskeligste.
Ved runding etter første ni, altså siste ni, lå vi likt. Matchen var derfor fremdeles veldig mye i live. Men så begynte nedturen for min del.
Iløpet av de første fem hullene etter runding, var jeg ”4 ned”, og etter deling på det sjette, altså vårt 15. hull, var nederlaget definitivt. Vidar gikk av med seieren, med såkalte 4/3.

Det var to våte kropper som var sånn passe slitne på terrassen etter runden. Og etter en lunch, var vi derfor enige om å droppe runde nummer to. Vi dro derfor til hotellet i Tønsberg, tok en dusj, slappet av, for så å ta en tur ned på Brygga.
Da premien for dagens match skulle være en øl, så måtte finne oss en pub eller lignende. Og da det nesten ikke var folk på brygga, var det bare å velge og vrake av utesteder. Vi fant oss en slags sportspub og satte oss der. Det endte opp med at vi også tok middagen der, da menyen fristet. En nachos, Club Sandwich og spareribs seinere, var vi begge så fornøyd at vi valgte å sette kursen tilbake mot hotellet. Oppladningen mot lørdagens batalje kunne begynne, og for undertegnedes del, bestod dette av søvn.

LØRDAG
Lørdagens vær var det motsatte av fredagens. Knallblå himmel og sol. Dette var dagen for shorts. Regntøyet kunne vi bare legge igjen i bilen.
En frokost på størrelse med middels middag stod for tur. Det er viktig med mye næring når en runde med stor golf skal gjennomføres.

En times tid før start, var vi på banen for å varme opp litt. Og det var når vi meldte vår ankomst i pro-shoppen det hele holdt på å gå skeis.
- ”10:30 sier dere ? Hmmm ……. nei her har hotellet kun booket én plass.”
- Men vi har jo fått to greenfee-kuponger, så noen har nok gjort en feil her, ja.
- ”Skal vi se …… kan vi flytte dere til 10:50 i stedet, så får dere en pollett hver til ballmaskinen for bryderiet?”
- Joda, den er grei. Vi overlever nok tjue minutters venting.

Vidar, som hadde gått rimelig ”høyt ut” allerede på fredag morgen, visste allerede på dette tidspunktet hva han ville ha i premie for dagens seier. Han skulle ha et nytt head-cover til én av klubbene sine. For dette skulle han vinne. Som førstemann i historien, skulle han klare å forsvare tittelen i Pub Open. Han prøvde seg til og med å foreslå at han ikke behøvde å ta seidelen med seg nedover til Tønsberg. For den skulle jo han ta med seg hjem igjen.
Men de som kjenner Vidar litt, veit jo hvor bråkjekk han kan være. Og da er som kjent fallhøyden også ganske stor.

Da Vidar hadde spilt på denne banen tidligere, hadde jo han en liten fordel. I hvert fall i mine øyne. Jeg gjorde derfor som jeg har gjort tidligere i år når jeg har vunnet over Vidar …… jeg ikledde meg min rosa piquet-trøye. Dette pleier nemlig Vidar å henge seg så opp i, at han ikke helt klarer å konsentrere seg.

Men så var tiden kommet. Klokka var ti på elleve, og vi satte igang. Vidar først, meg etter, og så et eldre lokalt ektepar.
Vi åpnet begge pent med en bogey, og to poeng. Deretter fulgte Vidar opp med en par, og jeg tenkte med meg selv, at hvis han er i den stimen idag, så kan dette bli vanskelig.
Men det hele jevnet seg ut, og halvveis hadde Vidar 10 poeng, og Terje 12.
Det var da vi skjønte at de helt store poengsummene ville det ihvertfall ikke bli denne dagen. Her var det om å gjøre karre til seg de få poengene man kunne, og håpe det holdt helt inn.

Videre gikk det litt opp og ned, men hele tiden med Terje i ledelsen.
På det 15. hullet, et par 3 hull med index 16, måtte Vidar ha maks bogey for å kunne redde ett poeng. Dette klarte han ikke, og han plukket opp ballen etter det femte slaget.
Terje derimot klarte sin bogey, og sanket hele 2 poeng.
Etter det 15. hullet ledet dermed Terje med tre poeng, og Vidar begynte nok her å innse hvor dette ville ende. Men som han sa..... ett poeng mer enn meg på hvert av de siste tre hullene, og seidelen vill bli med ham hjem igjen.
Dette klarte han på det 16. hullet, men så ble det deling igjen på det 17., og Terje ledet dermed med to poeng før utslaget på det siste hullet.
Vidar satset alt, og tok i skikkelig for å nå greenen på 2 slag på dette par 5 hullet. Og det gikk dessverre som det som regel går når man tar i litt ekstra på et slag ...... ikke særlig bra.
Terje derimot, spilte taktisk godt, og klarte til alt overmål sin første og eneste par for dagen. Dette ga ham tre poeng, mot Vidars ett, og dermed var seieren sikret.
Terje 25 poeng, mot Vidars 21.
Dette var forøvrig Terjes tredje seier, og er nå mestvinnende i Pub Opens historie.

I etterkant, har det derimot vist seg at vi begge har gått glipp av ett poeng til Terje.
Det korrekte skal derfor være; Terje 26 poeng, og Vidar 21 poeng.

HISTORISK
Jeg begynte dette referatet med å kommentere at årets Pub Open skulle vise seg å bli en historisk begivenhet. For de som ikke har fått det med seg tidligere i teksten, tenkte jeg i så måte på følgende hendelser:
- Kun to – 2 - deltakere
- Laveste vinner-poengsum siden starten i 1998
- Forandring av turneringsdag
- Spill på to ulike baner

Tross bare to stykker i år, syntes samtlige deltagere at det hadde vært et fint arrangement. Med en litt dårlig start værmessig på fredagen, tok det seg kraftig opp, og lørdagen ble kjempebra. Både værmessig og resultatmessig (ihvertfall for undertegnede).
Håper alle er friske og skadefrie neste år, slik at det blir litt mere konkurranse om plasseringene.

Referent:
Terje Vangen
Kommentar fra årets arrangør
Årets arrangement ble gjennomført med et sterkt redusert start-felt. Ettersom arrangøren var en av de som reduserte start-feltet, falt mye av ansvaret på de to deltakende herrer, som skal ha all ære for at tradisjoner føres videre.

Årets arrangør vil gratulere Terje Vangen som vinner av årets Pub Open og Vidar Furuseth med en sterk annenplass. Så enkelt blir det ikke neste år .....

Arrangør:
Arne Olaussen

PUB OPEN 2005
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
26
2.
Vidar Furuseth
21


Årets Open-vinner
Terje VangenTHE MASTERS 2005
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
26
2.
Vidar Furuseth
21


Årets Master
Terje Vangen