Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2006
Hva hadde jorden vært uten vann? Tørr. Livløs. En dråpe vann i tørr sand gir spiren til liv og liv gir jord og jord gir mat. Til oss. Til alle. Vann er bra. Saltvann og ferskvann. Det uendelige kretsløpet. Regn. Regn er bra. Regn er bra? Regn er bra! Men ikke for mye.
 

VESTFOLD
Vidar ser ganske fornøyd ut...


Drillo ser ganske fornøyd ut...

HOLTSMARK OG MASTERRUNDEN
Lance har akkurat satt fra seg Porchen og skal slå langt - laaangt.


Vidar skal helt inn. Det er helt klart.


Terje har staket ut kursen. Og da slår han dit.


Hvordan var nå grepet igjen. Eirik tenker fælt.


Etter ballen å dømme la nok Arne inn en liten sjarmørfade her. Husker ikke om den gikk rett i koppen...


Etter ballen å dømme håpes det at også Terje la inn en sjarmørvariant. Av det råere slaget...


3/4 av en fornøyd flight nærmer seg målplassering i skumringen. Dagens helt til høyre: Terje med 45,8 i feber.


Vinner av fjerdeplassen: Vidar.


Vinner av tredjeplassen: Terje.


Vinner av andreplassen:
Eirik.


Vinner av førsteplassen:
Arne.
Årets Master og vinner av en edel flaske fra Aass bryggeri i norges beste seidel:
Arne.Foto:
Eirik Bergerud
Saltvann. Alt flyter bedre i saltvann. Spiker, fisker og sånt? Og golfballer? Fiskene har det lett for de svømmer jo, men spiker? De blir litt lettere, men det blåser vi i. Men golfballer? De blåser vi ikke i, men flyter? Blir nok en drøm. Ferskvann. Det er noe annet. Fiskene svømmer og golfballene synker definitivt. Enkelt og greit. Denne helgen i september var det ikke så farlig med golfballfløting for det var ikke så mange vann og de ballene som ble sendt mot vannene gikk enten over eller kom ikke frem. Men det blir mye leting av sånt allikevel. Da blir man sliten og det er godt at det finnes Olle. Vann. Ikke vanlig vann. Men vann. Vann på Vestfold golfbane. I spring, ikke i vann. Olle. Godt? Jada. Men vann. Vestfoldgolferne er stolt av Olle - alle kjenner da Olle sier de der. Javel, sa Vidar og Terje. Dagen før Pub Open. Fredag. Vann og Olle. Pub Open lørdag: Finvær og Olle og etterhvert vann. Pub Open søndag: Vann. Ikke Olle. Uante mengder av vann. Store dråper, ingen små. Bøtter. Hele natta, hele morgenen og hele dagen. Stengt. Vestfold var stengt . Ingen sluttspill for Pub Open master. Pga. Vann. Pga. av vann ovenfra. Pga regn. Ikke pga Olle. Hadde bare golfballer kunnet flyte...

LØRDAG
Lørdagen begynte blid, Olle var god og Vidar var glad. Vidar ble glad i Olle. Vidar spiller golf. Vidar er glad i golf. Vidar begynte lørdagen sammen med Arne og Eirik. De spilte Texas Scramble mot Haakon, Leif og Terje. Ingen drakk vann etter hull 10 for Vidar og Terje hadde fortalt om Olle. Alle drakk da Olle. Det var fint, ellers så hadde alle bare drukket vann. Haakon drakk mest. Ikke så mye mer enn de andre, men mest. Terje spiste ikke banan denne runden. Det gjør han egentlig aldri, men det går bra for det. Arne spilte uten krykker og Arne spilte bra. Leif var veldig fornøyd. Leif hadde kommet fra Halden eller deromkring mens han egentlig ikke skulle det men sånn ble det. Han fant fram og bilen gikk hele veien. Honda Accord tror jeg. Veldig fin. Haakon traff veldig bra på ett slag. Bra på mange slag, men spesielt bra på ett. Det gjorde forresten Leif også, og Terje óg, og Arne, Vidar og Eirik. Veldig bra. Mange andre gode slag også. Og noen ikke så bra. Men veldig få klarte altså å treffe vannene. Det var vel egentlig bra. Vidar, Arne og Eirik gikk til 10 over par. Det er ikke så bra. Terje, Leif og Haakon gikk under dette. Hvor mye? Husker ikke, men under. Det var spennende en stund, men ikke helt inn. Haakon, Leif og Terje vant! Gratulerer!

På andre runden ble det spilt match. Arne, Leif og Vidar spilte mot hverandre og Terje og Haakon spilte mot hverandre. Eirik måtte i bryllup. I første flight’en benyttet Arne anledningen til å legge et utslag ut på parkeingsplassen - ideelt for innspill. Allikevel ledet Leif så vidt halvveis. Men Arne jobbet seg opp og var likt med Leif før siste hull. Arne dro til og vant foran Leif. Vidar beskuet det hele, lot de andre slåss og holdt seg beskjedent litt bak. Flight 2 var jevn og spennende hele veien, men Haakon dro til i innspurten og vant over Terje. Det rapporteres forøvrig om om noen breiale us of america-lignende norske mennesker som kanskje på et vis var i spill til tider i sistnevnte flight. Men men. Gratulerer Arne og Haakon! Spurterne. Dere tildeles hver deres grønne spurttrøye. Bare de som drakk nok Olle?

SØNDAG
Så søndagen da! Plask plask i bøtter og spann! Stengt bane! Plask! Vann over alt. Kom ikke til å åpne banen den dagen. Vi sto uten PO Master! Krise! Slukøret dro vi hjem. Etter å ha vurdert å bare kåre en ca-vinner, ikke kåre noen i det hele tatt eller spille en 9-hulls, endte vi ut med at vi måtte ha en full runde med de samme forutsetningene som ellers. En verdig vinner måtte kåres!

MANDAG ÉN UKE ETTER.
Den 11. september fikk vi booket oss inn på Holtmarks nye bane med avspark tidlig ettermiddag. Arne, Vidar, Terje og Eirik. Leif hadde forduftet. Til vestlandet var det siste ryktet. Haakon hadde trådd på en spiker. Au! Altså; én flight, full oversikt og alle muligheter for bruk av utpsykingstaktikker og beinkrok. Men denne kjernesunne gjengen har sportslig redelighet som sin høyeste verdi så her gikk alt riktig for seg. Ingen Olle. Ingen vann underveis, men pytt. Været var utmerket. Terje var veldig forkjølet. Men Terje er en tøffing. Ja været var fint, solen skinte over en skyfri himmel. Fuglene kvitret – litt. Det var ingen ekorn å se, men vi så heller ikke etter dem, ikke huggormen heller.

Eirik kjørte hardt ut, men Arne og etterhvert Terje spiste seg innpå og ved hull 10-11 var det ganske så tett. Bortsett fra Vidar. Vidar kjørte bra ut men så kom han kanskje på at i Pub Open 2006 skulle han være beskjeden og legge seg bak? Eller kanskje var det hele en finte, for fra 13 og utover så satte han inn rykket. Det var dessverre litt for sent. Arne hadde allerede rykket og dro forbi Eirik. Terje fulgte også på, men forkjølelsen gjorde nok att han ikke hadde fullt så mye å gi i langspurten. Arne hadde tross alt en ukegammel spurttrøye. Eirik klarer å svare Terje, Vidar tok inn mye, men ikke nok. Eirik fikk et kjempeløft mot slutten, men Arne svarte og klarte å holde unna. Arne vant! Veldig bra og mange gratulasjoner. Kjempebra faktisk! Se utviklingen her.
Og her er scorekortet.

Det må også legges til at det var en veldig hyggelig happening igjen med denne gjengen og da ble det jo bare en bonus at det ble en ekstra dag! Og Arne fikk kjøre en æresrunde Lier rundt etter bragden. Norges grønne dal med Aass i magen. Eirik hoppet av og ble igjen. Ahhhhh.

Arrangør og referent:
Eirik Bergerud
PUB OPEN 2006
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
26
2.
Eirik Bergerud
24
3.
Terje Vangen
21
4.
Vidar Furuseth
18


Årets Open-vinner
Arne OlaussenTHE MASTERS 2006
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
26
2.
Eirik Bergerud
24
3.
Terje Vangen
21
4.
Vidar Furuseth
18


Årets Master
Arne Olaussen