Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2009
For første gang i  historien, skulle Pub Open arrangeres nord for Sinsenkrysset. Valget falt på Rena, og Sorknes Golfklubb.
Hele årets startfelt hadde spilt der tidligere, men for de fleste var dette for mange år siden, så et gjensyn med den banen satte alle pris på. Ihvertfall FØR helga.
 

LØRDAG
Først ute denne lørdagen


Ingen tegn til reinsdyr idag


Leif og Eirik i grunnstilling


Idyllisk


Se på ballen, se på ballen


Væskeinntak etter to runder er viktig


SØNDAG
Frokost må man ha


En fin dag for golf


Kjekt med stor bil


Hva skjer her á ? ...


... driver dem å trener ...


... før the big game ???


Første flighten klar !


På utslaget på hull 3 ...


... står to spente herremenn


Arne


Terje


Eirik


Leif


Vidar og Eirik


Knoll & Tott


Leif på vei vekk fra ideal-linja


Haakon må ta frem trick-slaget sitt


Hmm... skal vi se. Hvor ble det av ...


... der ja !


Ikke så værst (tror jeg)


Bra retning Tor-Åge


Jeg tar noen bilder jeg


Dette blir bra Leif


Prøvesving


Terje er sliten nå


Utslag på 18. For Leif ...


... for Vidar ...


... og Eirik


Årets arrangør sliten etter en tøff helg


Flere slitne kropper


Arne med en fin-fin 2.plass


Premieutdeling til vinneren


Master-premien


Dagens gladeste


Hele gjengen. Glade og fornøyde.Foto:
Opptil flere av deltagerne
FREDAG
Tor-Åge stoppa for en runde golf ved Hamar, og Vidar og Eirik spilte 9 hull på Miklagaard før de valgte å avslutte vannplaninga bortover Kløftas grønne fairwayer. Som ansvarlig arrangør, var undertegnede selvfølgelig først fremme for å forsikre seg om at alt var klart for årets happening. Men kort tid etterpå ramla den ene etter den andre inn. Først de tre golferne, så kom Leif etter drøye 70 mil i bil, og til slutt Haakon og Arne.
Alle mann alle var fremme på Hotell Norlandia Østerdalen. Kun en drøy drive fra klubbhuset til Sorknes GK.

Etter litt mat og drikke, ble det tid til litt mere drikke i lobbyen mens vi diskuterte oss frem til hvordan sammensetningen av helgas flighter skulle bli.
Som alle tidligere år, tok dette litt tid, da vi ikke har noen eksakt formel utifra hvor mange vi er, etc. etc.
Men vi klarte det til slutt, og da var det natta for de fleste.

LØRDAG
Vi var nok alle spente på lørdag morgen da vi våkna, om været var brukanes til å spille golf.
Det var det i aller høyeste grad. Litt overskyet, men opphold. Og så lenge det ikke regner, blir som regel golfrunden hyggelig. Det var riktignok veldig vått i gresset, men på den sandhaugen banen er bygd på, så virker dreneringa veldig bra. Vi gleda oss alle sammen.

Vi var førstemann på banen denne morningen, og første flighten, bestående av Terje og Leif, og Arne og Eirik, skulle gå ut klokka 08:00, med resten umiddelbart etter.
Det var Match på denne første runden. Man-mot-mann i firerflighten, og poengmatch i treerflighten.

Terje og Leif kjempet hardt, men selvom Leif var +2 etter hull 5, var det Terje som var +1 ved runding. Derfra og økte bare Terje helt til +4, før Leif skjønte alvoret og satte inn innspurten på det 15. hullet for å forsøke kapre en uavgjort. Det klarte han aldri, og Terje vant 3/1.

I den andre matchen i flighten var det også jevnt, men med Eirik i førersetet hele tiden, bortsett fra etter hull 6, hvor Arne luktet på +-tallet. Ved runding var det EVEN, men derfra og inn dro Eirik ifra og vant til slutt 4/3.
Her kan man se tall fra fightene.

I den andre flighten skulle det gjennomføres en Poengmatch, blant Haakon, Tor-Åge og Vidar. Her fordeles 6 poeng på hvert hull, utifra oppnådde stableford-poeng i forhold til hverandre.
Her var det superjevnt på hull 2, med 4 poeng til alle. Men derfra og inn var det Tor-Åge som styrte det hele. Vidar var oppe á-poeng med Tor-Åge ved to anledninger, men klarte ikke å overta ledelsen alene. Tor-Åge holdt hodet kaldt, og kontrollerte inn en pen 4-5 poengs seier.
Her er tall og graf.

Før runde nummer to denne dagen, tenkte vi å fylle kroppene med en bedre lunsj i klubbhuset. Men der ble vi skuffet ja. Dem hadde pølser med brød, eller to - 2 - karbonader igjen. Men de ville det visstnok ta litt tid å varme !?!
Da dro vi heller tilbake til hotellet, og bestilte oss noe varmt å spise fra kafeteriaen der.
Og etter noen hamburgere og omeletter, var vi klar for en runde til.

Scramble stod for tur. Og det er flight mot flight.
Gårsdagens tidligere omtalte diskusjon, resulterte i følgende sammensetninger:
Flight #1 - Arne, Haakon, Leif og Tor-Åge.
Flight #2 - Eirik, Terje og Vidar.

Første flighten startet veldig bra med en birdie, og endte opp med å være to slag under par etter ni hull. De fortsatte bra, og etter et "arbeidsuhell" på hull 14, hvor de fikk en dobbelbogey, endte de opp med 73 slag. Ett slag over par.

Den andre flighten startet opp med tre bogeyer på rad, før det plutselig ble to birdier. Runda med tre slag over par. På siste ni ble det to over par, noe som dermed summerte opp til fem slag over par på runden.

Flight #1 ble dermed en suveren vinner, med fire slags margin.

På dette tidspunktet var det sju slitne kropper som beveget seg tilbake til hotellet, hvor tørsten ble slukket før ryggene fikk hvile litt på sengene. Det var jo ikke lenge før vi skulle downtown Rena, for litt god mat og drikke.
Etter et par timer med kun små bevegelser, dro vi nedover mot by'n. Vi hadde fått hør at det var to - 2 - steder verdt å besøke. En spansk (noen sa gresk) restaurant, og en italiensk. Teorien til noen av oss var at man fikk mere mat for penga på den italienske, så dermed ble det det.
Her ble det spist både hvitløksreker, pasta, biff og pizza. Og bortsett fra at Eirik måtte spørre om grønnsakene faktisk skulle være så kalde (les: frosne) kan jeg ikke huske at noen klagde på verken smak eller størrelse på rettene.
Som alltid så er denne helga en offisiell fotballlandskampdato, og i år spilte Norge en avgjørende kamp borte mot Island. Etter middagen fant vi derfor en pub med storskjerm, og fikk sett det siste kvarteret av kampen. Norge klarte bare uavgjort, noe som egentlig ikke brydde oss noe særlig. Men da kampen var ferdig var det en lokal figur som putta på penger på en jukebox som stod der. Uheldigvis for oss, så var volumet på den boxen stillt inn på et nivå som ikke høytalerne i den samme boxen var dimensjonert for. Det var mye lyd. Så mye dårlig lyd, at vi heller valgte å sette oss utenfor for å slippe å gå over til tegnspråk resten av kvelden.
Da høsten var kommet til Rena, valgt vi bare å drikke opp det vi hadde kjøpt, og satte kursen tilbake til hotellet. For varmt var det jo ikke akkurat.

Tilbake på Norlandia Østerdalen Hotell, var det flere av oss fant veien rett til dyne og pute. Morgendagen bestod tross alt av helgas viktigste konkurranse.
Og når referenten var én av de, så har ikke undertegnede noe å referere fra resten av den kvelden :-)

SØNDAG
Søndag morgen, blå himmel, sola på vei opp, og ingen vind i de grønn-gule-oransje bladene på trærne. Dette så ut til å bli en perfekt dag å spille golf på.
Frokost med egg, eggehakk, minipølser og stekte poteter. Pluss skive på skive med grovbrød. Tror ikke hotellet gikk med overskudd på den frokostbufféen. Her skulle man ikke risikere å bli sulten. Ihvertfall ikke på de første 4-5 hullene.

Vi hadde utslag klokka 11:00, så vi hadde god tid denne morningen. Faktisk så god tid at opptil flere faktisk beveget seg bort på stedet der de svært sjelden bruker tid. Drivingrangen.
Hvorvidt det er smart å plutselig begynne å trene på dette tidspunktet veit ikke jeg. Jeg hadde ikke tid, da jeg måtte forsøke å finne premier til vinneren. Og for å være helt ærlig så var ikke utvalget i pro-shoppen noe bedre enn matserveringen i klubbhuset dagen før.

Vel, så var vi igang. Første flighten bestod av Eirik, Leif, Tor-Åge og Vidar, og den andre av Arne, Haakon og Terje.
Leif satte standarden tidlig og fikk en birdie allerede på det første hullet. Eirik fulgte opp med en pen par. En god start på de to som skulle prege denne konkurransen. Dog i hver sin ende av resultatlista.
Leif storspilte og ledet hele veien hvis vi ser bort ifra Arne som overtok ledelsen etter det fjerde hullet. Dette var dog det eneste tidspunktet noen andre var i ledelsen. Leif ledet på det meste med hele 7 poeng på neste mann, og var i en liten klasse for seg selv.
Han disket opp med én birdie og hele 6 par denne dagen, og vant fortjent. Arne krøyp noe nærmere på slutten, men nådde aldri helt opp.

Dermed er det bare å gratulere Leif med seieren og tittelen årets Master. Forøvrig hans tredje i historien.

Her er scorekort og en grafisk oversikt over årets hovedrunde.

Arrangør og referent:
Terje Vangen
PUB OPEN 2009
Pl.
Navn
Poeng
1.
Leif Kjønnås
36
2.
Arne Olaussen
33
3.
Terje Vangen
26
4.
Haakon Vardal
26
5.
Vidar Furuseth
25
6.
Tor-Åge Valø
24
7.
Eirik Bergerud
17


Årets Open-vinner
Leif KjønnåsTHE MASTERS 2009
Pl.
Navn
Poeng
1.
Leif Kjønnås
36
2.
Arne Olaussen
33
3.
Terje Vangen
26
4.
Haakon Vardal
26
5.
Vidar Furuseth
25
6.
Tor-Åge Valø
24
7.
Eirik Bergerud
17


Årets Master
Leif Kjønnås