Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2010
Prolog.
Så var året kommet til den første helgen i september. Helgen da, jobb får være jobb, barn får være barn, snille koner er snille koner, og lar menn få være menn og golf er spillet for menn.
De harde slag skulle i 2010 utkjempes ved Fritzøe Gods i Larvik. Banen var et kjært minne fra noens spede start på golf karrieren, så nysgjerrigheten var stor på om den hadde hold seg like godt som oss, og om slagene våre var blitt lengre, evnt rettere siden den gang.

Årets meritterte deltakere var:
Vidar Furuseth, Terje Vangen, Haakon Vardal, Eirik Bergerud og Arne Olaussen
Henning var lenge påmeldt, men måtte melde pass rett før avreise, pga syke barn etc.

Ett annet kjært følge på alle PO-turer har vært vår o’store seidel. Den ble med vinneren Leif på turen nordover fra Rena etter PO 2009. Lite visste vi da om at vi burde ta godt farvel, før vi satt oss i bilene sørover. Vi håper Leif fikk fylt den og drukket sin seiersskål, før seidelen ble overlatt til postvesenet, og ankom hovedstaden i pieces. Driftige sjeler hadde imidlertid sørget for en erstatning av mindre format, slik at kampen i år stod om en ”miniseidel” til odel og eie.


FREDAG
Stemningsbilder ...


... på fredag ettermiddag.


Slutten av ...


... 2.runden.


LØRDAG
Deler av poeng-match-flighten


Arne pegger opp ...


... og driver away.


Mystisk !!!


A room with a view

Pre-dinner-drink


After-dinner-table


SØNDAG
Første flighten klar !


Andre flighten klar !


En glad gjeng


Eirik in the bønker


Vidar in the bønker


Terje halveis, med halveis rygg


Denna trur jeg blir jævla bra


Hmm ........


Etter-runden-mat må man ha


Fin-fin femteplass


Yesss, ikke sist


Pallen er bra


Best av de nest beste


And the winner


Mini-seidel til odel og eie


2010-gjengen


2010-gjengen på den "artige" måtenFoto:
Haakon Vardal og
Terje Vangen
Photoshop:
Haakon Vardal
FREDAG
Fredag hadde bare så vidt blitt fredag, da 4 stk golfhungrige kamerater satt seg i bilene Oslo, Buskerud og Østfold med kurs oss for Fritzøe Gods. Terje som hadde tatt ansvar for Henning og årets "miniseidel", skulle komme etter fra Akershus senere på dagen.

Været var ikke alt for bra, da vi ankom Larvik GK og firer-flighten gav seg i kast med det som for noen var første golfrunde på en god stund. Eirik startet bra og samlet stødig med poeng. Han viste seg best med sine 28, spilt inn ved hjelp av sin nye Iphone med GPS. Hvor vanskelig kan det forresten være, når man vet eksagt hvor langt man skal slå ? Vidar, Haakon og Arne samlet imponerende jevnt med poeng på første ni, men de siste ni ble en større utfordring enn hva våre ustabile svinger kunne tåle. Vi samlet oss dermed noen poeng bak Eirik.

En relativt treg start-runde gav behov for en kjapp lunsj og endret utslagstid, men med god service fra Larvik GK, var vi snart i gang med fredagens andre runde.
Denne runden skulle dekke helgens innslag av Texas scramble. En sympatisk variant, ettersom man da slipper å ta konsekvensen av alle egne handlinger. Med kun 4 spillere på start, ble det trukket to tomannslag. Haakon og Arne kan erindre godt spill og et resultat langt ned mot par, men de eksakte tall har ikke latt seg gjenfinne (Eventuell påstander om skryt blir derfor umulig å motbevise).
Godt var det å hilse Terje velkommen ved siste green. Han hadde nemlig i tillegg til seidelen tatt med seg finværet fra hovedstaden på tur igjennom. Kompis Henning derimot, var blitt forhindret på hjemmebanen.

Rimelig fornøyde med starten på golf-helgen dro vi mot hotellet down-town Larvik. Etter en forfriskende dusj gikk turen til byens Big Horn, med tilgang på ordentlig mat for menn. Etter at alle var stappet med biff til godt over snippen, rullet vi over til nabo-puben, som viste landskamp mot Island. Med en enga-spiss i gryende form, var det som alle nå vet lett match.

Fylt opp av mat, drikke samt golf og gode fotballopplevelser, var det bare å finne puta og lade for neste dag.


LØRDAG
Trekningen for lørdagens bruduljer hadde gitt som resultat at Eirik og Vidar skulle møtes i standard match, mens Terje, Haakon og Arne skulle møtes i poeng-match som vi har lært oss å like, men som gir mer regning enn en gjennomsnittelig gutte-hjerne liker å kombinere med ball-spill. Betenkelig da at golf-regne-mester Vidar hadde kommet seg i den ”enkle flighten”.

Dokumentasjonen viser at Vidar og Eirik hadde en jevn batalje hvor ledelsen stadig skiftet på vei ut. Eirik som var en opp ved runding, koblet ett visst grep på vei inn og kunne med 3 opp etter hull 16 innkassere seieren. Med 28 og 34 stableford-poeng hadde begge god grunn til å være fornøyde med innsatsen.

Poeng-matchen startet med at Arne gikk rett i tet. Terje startet også bra men slakket av mot runding, slik at Arne halvveis kunne smykke seg med nesten halvparten av match-poengene. Haakon virket bestemt på å spare storspillet til søndagen, men hadde halveis plukket 10 poeng som Terje gjerne skulle hatt. Terje fant imidlertid frem storspillet etter runding og kunne slå ut i tet fra 14. tee. Da våknet Arne igjen og godt spill på de siste 5 hullene sikret seieren med 7 match-poengs margin.

Middag, kveldsbrygg og hygge ble inntatt på ikke fullt så maskuline Farris brygge ( fisk kan jo være godt det også ). Deretter ble flightene for søndagens master trukket.

Utfallet ble at Terje og Arne igjen skulle sparres, mens Vidar, Haakon og Eirik skulle danne treer-flighten.


SØNDAG
Været viste seg igjen fra sin bedre side, da vi igjen etter en lengre frokost igjen beveget oss mot Fitzøe Gods. Utslagene var igjen booket til rundt kl 12, pga andre turneringer. Det er for ettermiddagen å regne for slitne småbarnsfedre, så alle stilte derfor godt utvilt og oppvarmet da vi igjen ga oss i kast med banen.

Terje og Arne dro i vei med et godt førstehull. Deretter, ble det mye ned og noe opp før de rundet halveis på likevel anstendige 12 og 15 poeng. Egentlig rimelig bra ettersom alle bunkere og flagg var feil-plassert. Arne passet hele tiden på å holde seg foran, i tilfelle pokalen skulle tilfalle første flight. Ettersom spillet etter runding fortsatte å variere i tivolistil, ble det imidlertid klart at seidelen mest sannsynlig skulle tildeles treer-flighten bak.

Å rykke til tet fra start og bli der har alltid vært en god oppskrift for seier og ære. I treer-flighten var det Eirik som fulgte denne enkle oppskriften. Storspill og 20 poeng etter hull syv, gav minst en hånd på seidelen. Selv med moderat poeng-høst på de neste hullene var seieren aldri riktig truet. En god avlutning fjernet all tvil, og gav en seiersmargin på 6 poeng. Haakon viste godt men tidvis varierende spill. Det hold til å true flighten foran, men ikke mer. Vidar klarte ikke å gjenskape storspillet fra dagen før. Når tidligere bravader også tilsier at stableford-poengene sitter betydelig lenger inne, ble det vanskelig å nå opp denne gangen.

Vi kunne derfor alle gratulere Eirik som klar vinner av Pub Open 2010, og mini-seidel.

Dette er også behørig dokumentert i vedlagte grafer og tall.

Etter endt dyst kunne vi alle sette kursen mot våre hjemfylker.
Det er lett å ty til floskelen ”alle var enige om at det var en fin tur”, men det er vel også en passende enkel oppsummering på nok en gild golfhelg med godt kameratskap og spill av god varierende kvalitet.


EPILOG
Om noen var i tvil; gjør ting med en gang. Referater for eksempel, kan med fordel skrives mens man har historien friskt i minne. Dette referatet ble ikke det, og kan derfor ha visse mangler, og inneholder helt sikkert små og store feil samt en viss mengde viss-vass for å fylle ut.
Fordelen er imidlertid at man får med siste status på vår kjære seidel. Dvs kjære, nye seidel. Den ryktes gjenoppstått i et mer robust materiale etter god innsats av Terje. Den er igjen overlatt i postens hender for gravering i nord. Seidelen blir forhåpentligvis snart meldt hos regjerende master på jordbærhaugen i Lier, ettersom PO 2011 nærmer seg.

Og slagene, de var garantert blitt lengre, mye takket være grafitt og titan. Lengre ut i vann, ut i sand, inn mellom trær, over hvite pinner osv….

Her er scorekortet, og en grafisk oversikt over utviklingen av årets konkurranse.


Arrangør og ydmyk referent:
Arne Olaussen
PUB OPEN 2010
Pl.
Navn
Poeng
1.
Eirik Bergerud
35
2.
Arne Olaussen
29
3.
Terje Vangen
27
4.
Haakon Vardal
26
5.
Vidar Furuseth
17


Årets Open-vinner
Eirik BergerudTHE MASTERS 2010
Pl.
Navn
Poeng
1.
Eirik Bergerud
35
2.
Arne Olaussen
29
3.
Terje Vangen
27
4.
Haakon Vardal
26
5.
Vidar Furuseth
17


Årets Master
Eirik Bergerud