Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2011
Oh yeah! Så var det dags for Pub Open igjen! Nøtterøy skulle atter en gang få være vertskap for en PO-turnering - og det gledet de seg selvfølgelig til..! Og vi også… Jepp, det gjorde vi, for det var vel egentlig bare Terje og Vidar som var med forrige gang. Og da lurte vi andre på om det var så bra der som de sa. Klubbens headpro var i alle fall svært så imøtekommen og hyggelig når vi skulle booke tider så Terje og Vidar må ha gjort et utslettelig godt inntrykk…En klarsynt arrangør fra fest på vei til Pub Open Masters 2012


Masterflight 1


Masterflight 2


Arne kliner til fra start


Truls prøver å ta igjen Arne i flighten foran


Vidar skal fa.. ikke komme etter i starten


Berger'u den Eirik?


Ballen er rett bak deg Arne (er vel vant til å leite i skauen)


Godt lest, godt tenkt, godt slått - må ha blitt en rett i koppen Vidar


Det er med dette dokumentert at flight 1 har kommet seg helt til hull 5


Haakon inntar brunch


Vi ser banen, Terje ser vannet - ballen havnet i ...?


En sleip jævel.


Arne traff, eller henger ballen?


Terje traff, ser sånn ut på benstillingen


Arne mottar den nye seidelen


Vandreseidelen og vinnerpremie 2012


Arne feiret seieren så hardt at han ble litt uklar...


Puhhh, vi slapp det værste regnet


The whole gang: Haakon, Vidar, Truls, Terje, Eirik og Arne foranFoto:
Haakon Vardal og
Truls Brodahl
FREDAG
Fire av oss benyttet oss av sjansen til å slå oss nedover på fredagen og stoppet opp for en runde på Borre. Terje, Haakon, Vidar og Eirik slo ut i samlet flokk og på utslaget på hull 2 landet alle på fairway!!! Tenk: Alle på fairway!! En u-s-e-d-v-a-n-l-i-g sjelden hendelse i PO’s historie! Men så var det slutt på den sosiale delen av runden og resten foregikk med den sedvanlige letingen i hver våre skoger og tjern. Men fint var det og gjengen rullet fornøyde videre ned til Tønsberg et bedre stykke mat på kvelden. Og en øl, for det er jo Pub Open vi snakker om…

LØRDAG
Dagen etter begynte den formelle delen av PO og Arne og Truls ankom i hver sin sladde. Morgenhanene gjallet vel fortsatt og hønene kaklet når vi slo ut på vår første oppknekkende matchrunde. Vidar, Terje og Truls i den ene flighten og Arne, Haakon og Eirik i den andre.

Som seg hør og bør var det også mye rart og mange varianter av både spill, strategiske vurderinger, slag, treff… - og mye BRA! En mix som er naturlig når ikke faglærte, på golf vel og merke, skal gjøre alle disse krevende tingene samtidig. Men, sett i lys av dette så er det utrolig til prestasjoner som tross alt ble gjort, og flere skulle det selvfølgelig bli i løpet av helgen. Utviklingen i de to matchene ses under og her kan sies mye om jevnhet, rykk, spurt og kondis, men det overlates til den enkelte å lese ut av og tolke kurvene.
Matchflight 1
Matchflight 2

Uten å innkassere sine rettmessig vunnede halvlitre satte Truls og Eirik seg i bilen med kurs hjemover for å satse alt på å vinne et 50-årslag også, mens Haakon, Vidar, Arne og Terje tok seg en matbit for så å legge ut på en to mot to Texas Scramble.

Arne gjesterefererer fra indre bane:
”Etter lunsj var det klart for en light variant av Texas-scrable. Dvs to tomannslag, Terje&Vidar mot Haakon&Arne. Det gav det relativt høy-handicapede team HA muligheten til å utfordre det betydelig lavere-handicapede team TV, i en real slagspills-duell. Ingen tullete stableford-justering for gamle meritter. HA-teamet gikk rett i tet. Med godt samspill og glohete puttere opparbeidet de seg raskt en 5-slags ledelse. TV-teamet kom så i siget, men rundet likevel halvveis 5 over HA-teamets 38 slag. Spillet fortsatte jevnt etter runding. Så, med 5 slag til gode og 6 hull igjen, virket det som HA-teamet ønsket å invitere til en mere spennende avslutning. Og for en avslutning. Med to hull igjen hadde TV-teamet redusert forspranget til kun ett slag. Da hull 17 ble delt, stod vi med samme utgangs-pkt på 18ende tee. HA-teamet drivet over bekken med en god 1/2-meter, og da TV-teamet spilte seg inn med noe av samme avstand til klubbhuset, virket det som om resultatet var klart. Terjes innspill til en god meter fra pinnen, gjorde imidlertid at HA-teamet fikk en tre-meters putt for å dele hullet og dra iland ettslags-seieren. En putt Haakon satt med den største selvfølge, slik at resultatet ble 83-84, og Haakon og Arne kunne innkassere en velfortjent seiers-øl.”

Takk til Arne for et godt bidrag… Om guttene innkasserte sine seiers-øl vites ikke, men vi får håpe at noe rettferdighet ble utferdiget :o)

SØNDAG
Så var det søndag og dags for Masters. Truls og Eirik kom tilbake litt småskjelvne etter 50-årslaget, mens Haakon, Terje, Arne og Vidar møtte utvilte og klare til dyst, alle litt småfrosne under de regntunge skyene. Ryktene sa at de hadde lagt seg etter mat kvelden før, noe som referenten setter store spørsmålstegn ved. Har vi ikke et navn å ta vare på? Eller bør det bli Pub Closed heretter? Er dette blitt for seriøst? Helt seriøst! Vel, vi fikk nå hvert fall slått i gang i den noe fuktige luften. Haakon, Arne og Terje slo ut i første flight og Truls, Vidar og Eirik fulgte i neste. Slagene haglet og kunsten florerte. Antageligvis hadde referenten nok med å komme seg rundt i våken tilstand for særlig mye husker han ikke… Men all hadde det fint og alle kom i mål og alle var fornøyde – tror jeg. Bortsett fra fuktigheten som stadig kom innom i dråpeform. Det skal sies når vi ser på kurvene under at her har det jevnt, hele veien, det var faktisk så jevnt i den siste flighten at det kun skilte ett poeng til slutt.

Arne viste igjen styrke og etter å ha vært oppi teten mesteparten av runden satte han inn en uslåelig sluttspurt og vant klart med 5 poeng over nestemenn, Truls og Eirik som lå i hovedfeltet som hadde en totalspredning på 4 poeng. Vidar og Haakon ett poeng under der og Terje tilrøvet seg ankerdrammen 2 poeng etter det igjen. Her var det spenning til døra, eller alle fall til vindfanget (…my god, hvor tar jeg det fra…)! Historisk?!

Det står igjen og atter en gang gratulere Arne med seieren og å takke Nøtterøy Golfklubb for en god mottagelse.

Så får vi se om navnet holdes i hevd neste gang :o)

Takk til Haakon og Truls for at de hadde med kamera og brukte det.

Her er en grafisk oversikt over søndagens hovedrunde.

Arrangør og referent:
Eirik Bergerud
PUB OPEN 2011
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
33
2.
Truls Brodahl
28
3.
Eirik Bergerud
28
4.
Vidar Furuseth
27
5.
Haakon Vardal
27
6.
Terje Vangen
25


Årets Open-vinner
Arne OlaussenTHE MASTERS 2011
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
33
2.
Truls Brodahl
28
3.
Eirik Bergerud
28
4.
Vidar Furuseth
27
5.
Haakon Vardal
27
6.
Terje Vangen
25


Årets Master
Arne Olaussen