Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Oversikt over Pub Opens profiler Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2012
OLLE? - Faen, var det du som ropte Olle? Jeg snudde meg mot Eirik, som hadde reist seg opp på albuen i senga ved siden av. Jeg så på klokka, «tre på natta. Helvete! - Var det du som ropte Olle? Spurte jeg igjen. - Nei, for faen, det var ikke meg! Eirik hørtes trøtt og litt forbanna ut. -Det må være de jævla svenskene utafor resepsjonen, fortsatte han. Jeg orker faen ikke å bo på detta rommet en natt til. Det er vel ikke bare svensker, tenkte jeg, men jeg var enig. Skal man hevde seg i Pub Open, må man være utvilt.

Slik var det at vi sjekket inn på Hotell Laholms beste suite. Sannsynligvis det mest lukseriøse rommet i Pub Opens historie. Vel, vel det ble ikke så mye tid til å nyte luksusen, men moro var det lell.

FREDAG


LØRDAG


SØNDAG


Foto:
Haakon Vardal
FREDAG
Pub Open 2012 startet som vanlig på en fredag, dvs turen startet på en fredag. Jeg ble plukket opp av Eirik utafor jobben på Skøyen. Arne og Vidar hadde allerede funnet sine plasser i Mitsubishien og sammen cruiset vi sørover, gjennom Østfolds flate bondelandskap, inn i Sverige og ned til Bohusläns perle, Strømstad. I stedet for å kjøre inn til sentrum og hotellet, tok vi av til høyre og fortsatte ut mot Strømstad Golfklubb hvor vi hadde booket for en 18-hullsrunde.

Strømstad GKs hjemmeside sier bla følgende om banen:
Strömstad GK:s är Sveriges västligaste bana och ligger i en fantastiskt vacker natur, som skapad för golfspel.

Og det er virkelig vakkert her. Det eneste som ødelegger idyllen en smule er fasaden til Strømstad SPA-hotell, som mest ligner et fengsel. Men skit au, vi er her for å spille golf. Etter litt oppvarming og småhandel i proshopen er vi på vei ut på banen. Siden dette er stedet for søndagens store konkurranse, er det nyttig å bli litt kjent med banen. Og det ble en fin runde. Været var bra og humøret på topp i gruppa.

Rent sportslig ble det vel en brukbar gjennomkjøring, og med tanke på at det omtrent var årets første runde for noen av gutta, så resultatene slett ikke verst ut. Spesielt Eirik, så ut til å være på hugget med flere par og bogeys.

Kvelden var ennå ung da vi satt oss I bilen og kjørte den korte veien inn til det omtalte Hotell Laholmen, hvor vi ble tildelt rom i et anneks, med vindu ut mot gårdsplassen. Etter en kjapp dusj, var vi klar for middag I byen. Vi ble anbefalt noe asiatisk av en ung kvinne bak resepsjonsdisken, men det ble for eksotisk for noen av herrene, og vi havnet til slutt på, hold dere fast, en biffrestaurant. Hvem kunne gjettet det??
Vel, vel, maten var meget bra den. I det hele tatt er det et imponerende utvalg av restauranter i Strømstad, med tanke på at byen er relativt liten, selvom innbyggertallet dobler seg, og vel så det, i sommersesongen. 1. helg I September er nok litt off-season, men det var mye folk ute. For oss derimot, var det ikke aktuelt med noe natterangling. Vi hadde en lang dag foran oss, litt lenger sør i landet. Skjønt, i etterpåklokskapens navn kunne vi like godt ha holdt på ut i de små timer. Lite søvn ble det, takket være en lite gunstig romlokalisering og en skokk fulle ungdommer, i alle aldre, av både svensk og norsk opprinnelse.


LØRDAG
Nattens lille opptrinn førte til at et par av oss var ganske trøtte da vi slet oss inn til frokost, som imidlertid var av det supre slaget. Etter å ha fyllt opp magan med egg og bacon, bar det av sted mot Mjølkerød, favorittbanen til mange nordmenn. Her skulle vi tilbringe resten av dagen. Jeg var dristig nok til å foreslå kun én lørdagsrunde noen uker tidligere, da jeg prøvde å sy sammen helgen, men forslaget falt på stengrunn, og i ettertid er det selvfølgelig kun én ting å si om det: Det skal være to runder på lørdag.

Etter litt lett oppvarming var vi i gang med matchplay, der Eirik gikk av med en soleklar seier, etter å ha slått oss ned i støvla, en etter en.

Runde to ble spilt som texas scramble og det skulle vise seg å bli svært spennende. Eirik og Arne dannet lag EA, mens Vidar og undertegnede var lag HV. Hvis man tar en titt på grafikken ser man at lag EA tar en ganske komfortabel ledelse tidlig og holder seg foran til hull 14, da HV klarer å utligne. Hull 15 og 16 spilles likt, men på hull 17 tar HV ledelsen for første gang, og har overtaket før siste og avgjørende. Hva som skjedde på hull 18 har jeg fortrengt og jeg tror ikke Vidar husker noe av det heller.

Vel tilbake på hotellet kommer dagens store overraskelse. Vår klage på hotellrom har medført at vi er flyttet inn på den tidligere omtalte suiten, som var av det gedigne slaget. To etasjer, to bad, to balkonger, stor salong, gratis sjampanje osv osv. Jeg husker ret tog slett ikke all luksusen den suiten kunne by på. Det eneste som manglet var en massøse, som kunne knadd litt ømme muskler før den store konkurranse. Vel, vel nok om det. Dagens middag ble fortært i hotellets restaurant og det var heller ikke her noe å si på maten. Vi ble sittende ved bordet helt til det dukket opp en gjeng Vikingarna-kloninger på scenen ca. tre meter fra bordet vårt. Da var det på tide å ta kvelden.

Og denne natten var det ikke noe problem å få sove. Med lyden av bølger og måkeskrik sovnet både Eirik og jeg raskt inn på hver vår luksusmadrass. Slik oppladning burde være obligatorisk på alle Pub Opens heretter.

Men hjalp det noe på resultatet? Ikke så mye, skulle det vise seg. Dvs, for undertegnede gikk det slett ikke så verst, men for unge Bergerud var det verre.

SØNDAG
Årets Pub Open skulle avgjøres på Strømstad GK i et strålende vær. Flightene var trukket som følger:
- Arne og Eirik
- Terje, Vidar og Arne

Terje hadde stått opp tidlig for å kjøre fra Oslo og var i godt humør da vi møtte ham i pro-shoppen. Grunnen til hans sene oppmøte totalt sett, var en tidlig planlagt sydentur, om jeg ikke husker helt feil. Noe golf hadde det imidlertid vært lite av på de sørlige breddegrader, så han stilte nok opp med et aldri så lite handicap i forhold til oss som hadde fått spilt oss opp i løpet av de siste par dager. Og det viste seg at Terje kom meget skjevt ut og lå desidert sist etter de fem første hullene. Herfra og inn gikk det derimot bedre og han endte til slutt på pallen. Den som kom best ut av startblokkene var faktisk undertegnede, som ledet klart og beholdt ledelsen til og med hull 15. Da kom Arne, som hadde ligget å vaket midt i feltet hele dagen, med en kjempespurt og knep førsteplassen med ett fattig poeng. For Vidar ble det en helsvart dag med kun 10 poeng og klar jumboplass, mens Eirik måtte ta til takke med den kjedelige fjerdeplassen.
Den komplette listen kan sees litt lenger ned på siden.

Hva de foholdsvis lave poengsummene skyldes er vanskelig å gi noe klart svar på. Vi kan ikke skylde på været eller fylla. Jeg tror rett og slett det har med antall runder i løpet av sesongen å gjøre. Vi får sates på et bedre år i 2013. Uansett, Arne tok sitt fjerde napp i seidelen, (eller var det tre?), noe som ble behørig feiret på klubbhusets terasse (se bilder).

Takk for i år!!


Her er en grafisk oversikt over utviklingen av årets konkurranse.


Arrangør og referent:
Haakon Vardal
PUB OPEN 2012
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
27
2.
Haakon Vardal
26
3.
Terje Vangen
23
4.
Eirik Bergerud
20
5.
Vidar Furuseth
10


Årets Open-vinner
Arne OlaussenTHE MASTERS 2012
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
27
2.
Haakon Vardal
26
3.
Terje Vangen
23
4.
Eirik Bergerud
20
5.
Vidar Furuseth
10


Årets Master
Arne Olaussen