Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2013
Etter fjorårets rykter om enkeltes oppgradering til bedre hotellrom etc., var undertegnede i år litt usikker på hva han skulle finne på.
Etter å ha sammenlignet priser på den svenske vestkysten, kontra norske sammenlignbare steder, så var svenskene med sine svenske kronasjer, et par-tre hakk høyere opp på ønskelisten.
Men det var før undertegnede utviste storveis forhandlingsevne ovenfor norske budeier fra Telemark.


LØRDAG
Lørdag morgen ...


... og soloppgang

Team VH


Team AT


Klubbhuset


Haakon bytta sokker
Endel gåing ...


... mellom hullene


Vidar


Arne


Terje


Haakon


Dette gikk akkurat


Luringen


Innspill på hull 18


Forrett


Mellomrett


Hovedrett


Dessert


Denne kroppen er god og mett
SØNDAG
Nok en bra start på dagen


Utsikten fra hovedterassen


Utsikt fra soverommene


Suiten


Tre klare karer


Disse er snart klare

Usikker på vei opp 18.


Så i lende


Vidar er sliten nå


SKulle bare hatt 16 poeng til


Arne koordinerer hjemreise


Gladgutt


Skeptisk


Egentlig litt sur


2013 Schnapsglass


Stående applaus


Grattis Arne


3. på rad


Pallen


Hele gjengen 2013Foto:
Haakon Vardal,
Vidar Furuseth og
Terje Vangen
Kragerø Resort, med spa & velværeavdeling, samt Kragerø Golfpark, kun en chip unna, ble stedet alt skulle foregå i år.
Her fikk vi booka en ”Executive suite” med tilhørende det antall soverom som vi måtte ha behov for. Til en billigere penge enn hva dobbeltrom kostet !?!
Og da vi var usikkre på hvor mange vi ble i år, var denne løsningen veldig praktisk for arrangøren.
I år var Eirik den usikre. Han sleit med en vrien svingarm, som ikke var brukt til et eneste golfslag siden Pub Open i fjor. Naprapater og andre med hvite frakker ble innkalt og besøkt, men klarte aldri å reparere armen i tide til årets begivenhet.
Dermed var det, foruten undertegnede, Arne, Haakon og Vidar som skulle kjempe om seidelen i år.


FREDAG
Av diverse jobbrelaterte og familieære omstendigheter, ble det ingen som varmet opp med en runde på fredagen. Haakon kjørte ferje fra øst til vest, og resten kjørte Sittroeng-limousin fra Oslo.
Vi møttes i Larvik, hvor vi fant Big Horn og ku-kjøtt til Vidar. Han skulle nemlig ha rødt kjøtt, da det ikke ville bli noe av det på lørdagen (grunnen kan du lese om seinere).
Kjøttet var godt det, men når Haakon skulle forsøke å få seg en dessert, gikk han på en smell. Den svenske kelneren ble nemlig bedt om å informere om hvor stor den halve porsjonen av brownies-desserten var. Han var nok ikke så veldig godt informert, for halvparten av en allerede ikke altfor stor brownie, er ikke veldig mye brownie. Noe han ble konfrontert med i etterkant. Da svarte han bare; ”Og når begynte dere å stole på svensker ?”
Vel, da har vel dere det gjelder lært. Desserter bestiller man i hele og fulle porsjoner. Man tuller ikke med sånt.

Neste stopp var så endestasjonen for helga.
Et kjempekompleks av en et hotellområde. Bygningsmasser over og under og ved siden av hverandre, bassenger her og der, garasjeanlegg under alle leilighetene/rommene, og en hel masse parkeringsplasser til golfbiler. Jada, golfbiler. Mener å huske vi ble informert om at det var omkring 200 golfbiler tilknyttet området. Det er klart man da har egne p-plasser. For ikke å snakke om egen vei ned til havna. Vei med midt-deler, selvfølgelig.
Suiten vår var bra. Stor og luftig, og med en stor balkong med utsikt over sundet til Kragerø by. Og hvert soverom hadde hver sin balkong andre veien.

Vel, middag hadde vi jo spist, og når den eneste godisen de hadde i resepsjonen var sånn alternativt potetgull som smakte en blanding av eddik, tran og kålrot, så ble det raskt kvelden på oss alle. Vi skulle jo spille golf imorra klokka åtte, så vi kunne liksågodt legge oss, for å være mest mulig uthvilt.


LØRDAG
Lørdag morgen kom fortere og tidligere enn noen av oss satte pris på. Men etter en frokost Norwegian Style, med rasjonering av baconet, grovbrød i flere utgaver, og ellers det helt normale, så tusla vi opp til klubbhuset.
Vidar hadde på forhånd annonsert at han kunne tenke seg en golfbil denne dagen. Spesielt andre runden. Vi forhørte oss, men alt vi fikk var hånlig latter fra sheriffen. ”Ikke booka på forhånd ?” ”Nei, da blir det ikke noe bil på dere!”
Men vi skulle vel klare å gå også vi. Fire spreke karer i sin beste alder.

Første runden skulle vi spille som et slags serie-poeng-match.
Alle fire skulle spille 6 hull mot hverandre, og fikk poeng utifra antall hull vunnet (eller var det totalseier iløpet av seks hull som skulle poenggis??)
Husker vi ikke var helt enige, selv når vi var i gang på første fairway. Vi kom også på diverse eventualiteter underveis som kunne kødde til plasseringene.
Det som er sikkert er rekkefølgen på matchene, og de var som følger:
Hull 1-6
Arne vs. Terje
Vidar vs. Haakon

Hull 7-12
Arne vs. Vidar
Haakon vs. Terje

Hull 13-18
Arne vs. Haakon
Vidar vs. Terje

Her er scorekortet for denne runden, og etter undertegnedes litt selektive minne, så ble rekkefølgen i denne konkurransen som følger:
Haakon, Vidar, Terje, Arne.

Andre runden ble en slags ”stableford-bestball”. Arne og Terje, mot Vidar og Haakon.
Beste stb-score fra hvert hull ble tellende for hvert lag, og så ble stb-poengene summert opp til slutt. Det laget med mest poeng, vinner.
Team VH tok en sterk start, og ledet 8-6 etter hull 4. Men så dro Terje til med par på både det 6. og det 7.,og plutselig var Team AT 3 poeng foran.
Denne avstanden holdt seg helt til det 12., hvor Haakon sveiva inn en par, som gjorde at vi var likt etter 12 hull. Men så sa Arne og Terje takk for følge, og bare økte resten av runden.
Team Arne & Terje vant til slutt med komfortable 43-34. Her kan utviklingen sees grafisk.

Mens vinnerteamet delte sin poengsum broderlig (22 og 21), så hadde ikke lavhandicappern helt dagen på andre runden. Haakon stod for 29 av lagets 34 poeng, gjorde en strålende innsats, og ga klar beskjed om at han var å regne med på morgendagens hovedrunde.

Av andre trivialiteter, så fant Vidar en masse Top Flight baller, men slo de bort ganske raskt igjen, og Terje var +1 på pegger iløpet av dagens to runder.

Etter golfen, var det rett i dusjen og en liten halvtime i horisontalen, før maten skulle inntas. Det vil si det var det undertegnede og Vidar gjorde.
Naborommet valgte å avkjøle sine brennheite slitne golfkropper i hotellets havnebasseng. Det var visstnok helt greit, ifølge dem selv. Til info. fra oss andre, så var også en varm dusj, ”helt ok”.

Som en del av denne executive suite pakken vår, kunne vi også få dagens middag for et par hundrelapper. ”Dagens” denne lørdagen var skalldyrbuffet, og forventningene var store.
Og det så jo utenkelig veldig fristende ut, der vi ankom etablissementets spisesal. Dem hadde dog ikke registrert oss i bookingsystemet dems, men bord fikk vi, drikke fikk vi bestilt, og avgårde bar det i retning havets delikatesser.
Hele halve hummer, reker og blåskjell, i tillegg til rullader med laks og diverse, laks i flere utgaver, eggerøre etc.
Og ikke nok med det ………. Det var også helstekt entrecote som ble servert. Med fløtegratinerte poteter. Så da var det jo både forrett og hovedrett.
Dessertbordet var ikke så mye å skryte av, men det ble besøkt det også.

Med magen full, så fant vi veien bort i baren, hvor vinnere og tapere byttet drikkevarer. Men da idrettsfolk av vårt kaliber trenger en viss mengde restitusjon, ble det med den ene, før vi satte kursen for rom og seng.


SØNDAG
Været på søndagen var omtrent som på lørdagen. Nesten vindstille, blå himmel med noe innslag av skyer her og der og der, og en god septembertemperatur. Med andre ord, perfekt golfvær.
Som vanlig så skal det her stables så mange ford-poenger som mulig iløpet av 18 hull, og den med flest, er vinneren. Noen kjempescorer ble det ikke, men du verden så jevnt det ble. Helt inn på den 18. green.

Det begynte veldig jevnt, men det ble raskt klart at det var èn av oss som ikke hadde dagen. For allerede etter hull 3 var tre av oss en 5-6 poeng foran baktroppen.
Iløpet av de første 9, så var det aldri mer enn 3 poeng som skilte de tre i teten. Og ved runding ble det konstantert at dette kunne bli en rysare, hele veien ”hjem”.

Haakon ledet, men på de fem første hullen etter runding sanket han inn kun ett poeng, og datt raskt ned til tredjeplassen. Så stoppa Terje også litt opp, og Arne så dermed sitt snitt til å rykke ifra med noen poeng.
Men så dro Haakon til med en sterk par og fire poeng på hull 15, for dermed å jevne det hele ut. Dermed ledet Arne med ett foran Haakon, som igjen var ett foran Terje, med 3 hull igjen å spille.
Terje knappa innpå med ett poeng på 16, og det skilte da kun ett poeng blant de tre i teten.
På hull 17, et par tre hull, fikk både Terje og Haakon par. Men Arne viste mestertakter, og klarte helgens første og eneste birdie. Snakk om tidspunkt å komme med den.

På det 18. og siste hullet ble dramatikken komplett.
Arne dro utslaget til høyre og ut i pereferien. Et nytt utslag måtte derfor til, og tankene kom nok da fort om hvorvidt 2-poengsledelsen ville holde inn.
Haakon og Terje traff fairway, og innspurten hadde startet.
Terje knota det til oppover fairway og duffa et par slag før han kom seg på green på 5, og 2-putta seg inn på 7 slag, og ett poeng.
Haakon gjorde det bedre med sine 6 slag, og dermed 2 poeng.
Arne med to fra tee, og et par uheldige på vei oppover putta i på 8, og null poeng.
Haakon klarte dermed å utligne Arnes score på 27 poeng, men med Arnes 1,2 lavere handicap, var det Arne som gikk av med med årets Pub Open Master tittel.
Trolig en av Pub Opens mest spennende og jevneste runder, ever.

Arrangøren gratulerer Arne, og takker alle for årets deltakelse.
Som alltid, en fornøyelig avslutning på årets sessong.

Her er scorekortet, og en grafisk oversikt over spenningen denne dagen.


Arrangør og referent:
Terje Vangen

PUB OPEN 2013
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
27
2.
Haakon Vardal
27
3.
Terje Vangen
26
4.
Vidar Furuseth
11

Årets Open-vinner
Arne Olaussen
THE MASTERS 2013
Pl.
Navn
Poeng
1.
Arne Olaussen
27
2.
Haakon Vardal
27
3.
Terje Vangen
26
4.
Vidar Furuseth
11

Årets Master
Arne Olaussen