Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2014
Årets PO skulle atter en gang bringe oss over i EU. Denne gang så langt syd som ingen annen PO hadde vært spilt (om ikke Skottland er lenger sør da?)

FREDAG
Samling etter ankomst EU


"Kveldsmat"


Haakon og Tom

LØRDAG
Ready ...


... steady


To glade gutter


Seriematchens siste putt


Seierherre


"Grattis" fra Haakon


Tom og ....


... Vidar fra dametee


Laaangt der fremme


Og her er herrene


Utsøkt balansekunst


Terje fra gul


Eirik fra gul


Haakon fra gul


Og de andre fra dametee


Tjeenare


Eirik med selfie


Gjennomsving #1


Gjennomsving #2


Og dett var dett


Okey da, én til av hu fra rød

SØNDAG
Pub Open Masters


Idag er alle på gul tee


Yess ... !!


Lederballen ...


... med Eirik


"Ikke venstre, ikke venstre !"


"Konse, konse, konse !"


"Neeei, ikke slice á ?!"


Premiebordet


Shotsglass med nogo oppi


Topp 4 i 2014Foto:
Eirik Bergerud
Haakon Vardal og
Vidar Furuseth

FREDAG
Fordeling av biler og folk var bestemt etter metervis med mail på forhånd, etter bopel, interesser og annet vissvass. Årets arrangør (for første gang) Vidar, var så heldig å få sitte på i en av fam Vangens biler. Her skulle det ikke spilles fredag, så målsettingen var å komme ut av Oslo så vi rakk Systemet i Strømstad. Det rakk vi med glans.

Bil to var Lier-lunsj-Express med pick-up i Moss tidlig formiddag for spill på ukjent destinasjon mellom Moss og Lysekil. Hva som sviktet i opplegget vites ikke, men spell ble det ikke på denne lystige duoen.
Årets rockie - Tom Andersen – skulle befrakte seg selv til Vann hotell og SPA i ødemarken utenfor Lysekil.

Med alle vel fremme utpå ettermiddagen ble det som seg hør og bør både juget og fortært øl. Noe de hadde en helt ok meny på på hotellet.


LØRDAG
Det skulle som seg hør og bør spilles to runder lørdag. Og første avspark var satt til 09.40 på flotte Torreby golfklubb. En bane samtlige deltakere hadde spilt tidligere, selv om det begynte å bli en stund siden for de fleste.

Etter statuttene? Ble det øl-matcher først. Eirik og Terje i tradisjonell match mann mot mann, og Tom, Haakon og Vidar i den mer ukjente seriematch varianten der det blir utdelt 6 poeng per hull etter hvor mange stb.ford poeng man får.
E og T matchen var jevn og fin til hull 6, da gikk T på en smell og tapte 5 strake hull for en god E. T klarte aldri å hente seg opp igjen, og på hull 15 var det klart. E vant 5 opp med 3 igjen. Så vidt jeg husker ble premien overbrakt og fortært på slottet ifm inntak av mat mellom rundene.

I seriematchen ble det lenge kjempet om hvem som skulle slippe å kjøpe øl til Tom. Den kampen ble avgjort til Vidars fordel på den lokale Amen corner (hull 14-16) Resultatet viste til slutt. T 44, V 35 og H 27.

Under en helt ok lunsj med drikke til vinnerne på slottet mellom rundene ble det trukket lagoppstilling til dagens runde to, scramble. Her ble det HERRENE Tom og Vidar som skulle gå først, fra RØD. Dette skulle kompensere for at de var to??? Eirik, Terje og Haakon kom i andre ball fra det mer mandige GULE utsalgsstedet.

Team GUL gikk på en smell allerede på hull 2, med 7 slag på en par fire i scramble? Def ingen god start. Etter dette ble det en hard kamp for GUL gutta å komme seg ajoure igjen. På hull åtte fikk Haakon den triste beskjeden hjemmefra at faren hans var død. Golf ble ikke viktig lenger. Haakon avsluttet ved klubbhuset, tok avskjed og reiste hjem til sine nærmeste.

Etter diskusjon og enighet i resten av gruppa spilte vi de siste ni fra GUL alle mann. Terje og Eirik spanderte øl på Tom og Vidar når vi kom til hotellet. Sannsynligvis vel fortjent.


SØNDAG
Årets Master skulle spilles på Sotenes golfklubb, også en bane alle hadde vært innom tidligere. Flere kunne huske «en diger orm» på greenen på hull en eller to. Men ingen kunne huske at dette var en så åpen bane. Så da var den sikkert heller ikke det some years ago. Ettersom vi nå var redusert til fire etter at Haakon dro hjem lørdag, så spilte vi nå alle mann i samme flight fra GUL.

Eirik dro på med par og fire poeng på åpningshullet. Jakten var i gang. De neste hullene viste Tom hvorfor han hadde færre tildelte enn resten, og spilte solide par og boogier de fem første. Ved halvgått var det rimelig jevnt med Eirik på 11, Terje og Vidar på 12 og Tom på 15.
Referenten husker ikke helt når regnet kom, men han kollapset på hull 14 og med fire strake solide stryk og en heldig boogie på siste så ble det fjerde plass på han med 20 poeng.
Tom merket nok noe på presset, eller var det ren roockie høflighet, men han holdt ikke helt inn. 10 på back, 25 totalt og tredjeplass på Tom i premieren.
Eirik fant igjen godfølelsen fra hull 1 og hadde par på både 11 og 14. og med boogie på de to siste kom han sterkt på slutten.29 poeng totalt.
Men det holdt dessverre ikke. For lange stive Terje dro til med birdie på 10 og par på 13 etterfulgt av tre strake boogies. Saken var i realiteten avgjort. Terje kruset inn på 30. Og vant 2014 utgaven av PUB OPEN med knappest mulige margin.

Stort grattis til Terje, som har vunnet det antall ganger det sikkert på et tidspunkt kommer til å stå på mail signaturene hans i fremtiden.

På vei hjem skulle det byttes biler i Moss og Harry-handles på Nordby, så vi pakket kjapt sakene og kom oss avgårde etter premieutdelingen som måtte foregå innendørs da noen mente vi hadde hatt for godt vær denne helgen, og åpnet det som var av sluser.

Takk for i år (som var i fjor) og gleder meg til neste!

Her er scorekortet, og en grafisk oversikt over utviklingen av årets konkurranse.


Arrangør og referent:
Vidar Furuseth
PUB OPEN 2014
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
30
2.
Eirik Bergerud
29
3.
Tom Andersen
25
4.
Vidar Furuseth
20


Årets Open-vinner
Terje VangenTHE MASTERS 2014
Pl.
Navn
Poeng
1.
Terje Vangen
30
2.
Eirik Bergerud
29
3.
Tom Andersen
25
4.
Vidar Furuseth
20


Årets Master
Terje Vangen