Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2017
Vestfold skulle igjen være vertskap for Pub Open. Denne gangen i Sandefjord, Larvik og Nøtterøy.
Tre dager fullpakket med golf, mat og drikke. Og seks golfere i sin beste alder, som bare gjør så godt man kan.
Og med to rookies i Pub Open sammenheng, var spenningen stor på hva de kunne finne på denne helgen.

FREDAG
Det hele startet allerede fredag morgen med avreise fra Lørenskog, Bøler og Moss. Han fra Lier ble plukket opp av Lørenskog/Bøler-bilen, og ved den planlagte lunchstoppen var vi plutselig alle-mann-alle.
Sandefjord GK kunne kun tilby baguetter og pølser i klubbhuset, så derfor falt valget på en noe mere "voksen" lunch på veien nedover. Furulund Kro var stedet med truckstopp og poteter. Mye poteter. Eller det er ihvertfall hva vi tror, da en porsjon poteter (i tillegg til egg & bacon) kostet 106 norske penger.
Ingen av oss valgte akkurat det tillegget, selvom Rookie-Ronny tok en truckers-tallerken, som også var relativt stor.

Vi ankom Sandefjord GK i god tid før utslag, og det ble valgt å slå et par bøtter for å myke opp litt.
Virket som om de fleste var fornøyd med vorspielet, og var nå klar for en lang helg med innbitt kjemping om poeng, ære, og servering i baren av taperne.

Første runde skulle spilles flight vs. flight, med spilleformen "Bestball". Altså flightens beste poengplukker blir tellende for denne flightens score, på dette hullet. Og sånn gjøres det på alle 18 hullene, før en vinner-flight kåres.
Flightene ble trukket, og bestod av:
Terje, Eirik, Roar vs. Vidar, Haakon, Ronny
Eirik og Haakon skulle sende SMS til hverandre underveis for å oppdatere status på scorene.
Sandfjord GK i strålende vær, og med Terje og Roar i baksvingen.


Det begynte bra for begge lagene, som plukket 2 og 3 poengere, krydret med én 4 poenger hver, de første 9 hullene. Det var jevnt ved runding, og Vidar/Haakon/Ronny ledet med ett poeng, 25 mot 24.

På vei inn fortsatte det med de samme 2 og 3 poengene til begge lag, helt til hull 14 hvor lederlaget ved runding gikk på en smell. Ingen av lagets spillere klarte å hanke inn noen poeng, og måtte derfor notere seg for 0 poeng på dette hullet. Og når de andre fikk en 2-poenger, var de plutselig foran med 3 poeng.
Og med en imponerende 4-poenger på hull 16, var lag Terje/Eirik/Roar foran med hele 4 poeng, med bare to hull igjen å spille.

Da vi hadde sms-oppdateringer underveis, var nok en 4 poengs ledelse en sovepute for lederlaget ved utslaget på hull 18. For det gikk ikke veldig bra.
Det ble kun ett poeng på det siste, men selv om de andre klarte en sterk 3-poenger, så holdt det desverre ikke.
Terje, Eirik og Roar vant duellen, med 48 mot 46 poeng.
En grafisk utvikling av duellen kan sees her.


Etter runden var det å komme seg tilbake til hotellet, for premiering av vinnerne.
Det som kunne være litt spennende var om Ronny og Roar i den førstnevntes nyinnkjøpte EL-bil, faktisk ville nå hele veien dit.
Ronny hadde nemlig ikke ladet opp bilen forkant av avreisen fra Lørenskog. Passe teit mente alle vi andre.
Men det holdt, og de fant til og med en stikkontakt i veggen bak hotellet. Resepsjonisten kunne dog ikke garantere at den ville virke hele natten, så spenningen fortsatte til dagen etterpå.
Vel, da det var gjort, tok vi en samling i lobby-baren, hvor taperne spanderte.

Etter en påfølgende dusj, var det tid for å tilføre kroppen noe mere næring, og denne gang også iform av proteiner og karbohydrater. Bord var booket på "Becks" på Farrisbrygga, og de hadde proteiner fra både storfe og fisk. Mulig også drikken inneholdt proteiner.
Etter at også desserten var inntatt, ble kursen staket ut mot byens mikrobryggeri.

For forståsegpåerne i gruppa var ikke dette noe "gourmet"-bryggeri med masse utvalg, men helt greit. Klientellet denne kvelden bestod med ca. 80% av damer i 70 åra. Ikke at det er noe gæærnt med det, vi bare stussa litt der vi satt en sein fredagskveld.
Det ble dog ikke så seint, da det var tidlig utslag imorra, og alle ville være klar for kamp.


LØRDAG
Så var helgens høydepunkt der, hvor det skulle kjempes om Masters-tittelen i Pub Open 2017.
Flightene for første runde var trukket kvelden før, og var som følger:
Flight #1 - Terje, Eirik, Haakon
Flight #2 - Vidar, Ronny, Roar

Nå skulle det arrangeres "Vestfold Ladies" denne formiddagen, med shotgunstart. Noe som i utgangspunktet kunne være en utfordring. Ikke pga. "ladiesene", men denne startmåten.
Undertegnede hadde dog hatt opptil flere mailer med Jonas i klubben, som hele tiden hadde lovet oss at dette skulle gå bra, og at vi skulle få spille på morningen, så vi også skulle rekke runde nummer to, kl. 1400.
Det ordnet seg med starttider, og disse "ladiesene", eller "Bitchene" som kokken kalte dem, var til null hinder for oss. Mange av de var hakket før blått hår og rullator, så det var ikke noe som forstyrret oss mentalt heller.
Vel, 08:30 var de tre første av oss avgårde, og kampen kunne begynne.To flighter med kjekk og sunn ungdom.

Etter de første 18 bar det inn i klubbhuset for å finne noe mat. Fant ikke noe meny, og det var fordi at de hadde ikke noe den dagen da det var disse "Laidiesene" fra Vestfold som liksom hadde hele dagen.
Tror kokken så fortvilelsen i øynene våre, da vi fortalte at DET hadde ingen fortalt oss, og at vi skulle gå 18 hull til, om en drøy time.
Han tenkte seg om i 4 sekunder, og sa at det eneste han kunne tilby var hamburgere med stekte poteter. "Da har du akkurat solgt seks sånne!" var den klare beskjeden han fikk.

Da var lunchen bestilt, og vi kunne ta en rask oppsummering av poengene etter den første runden.
I og med at de tre beste etter førsterunden skal gå i lederflight i den potensielt avgjørende sisterunden, ble disse bestående av:
Flight #1 - Terje, Haakon, Roar
Flight #2 - Vidar, Eirik, Ronny

Etter en førsterunde på 40 poeng, og en 6-poengs ledelse til neste på lista, var Vidar en klar favoritt. Men all erfaring tilsier at etter en kjemperunde, så kommer det en nedtur. Det var ihvertfall det vi andre håpet på.
Men selvom han skulle duppe av noe, så måtte vi andre heve oss flere hakk, om vi skulle ha sjans.

Plutselig kom maten på bordet. Og etter å først ha fått beskjed om det eneste de hadde var Snickers og en og annen Powerbar, var dette en toppers burgertallerken med ost og bacon og poteter og coleslaw. Stor var den også, så vi var alle veldig fornøyd med "The Swedish Chef" sin handlingskraft.

Og når så lunchen var inntatt, klokker ladet, vannflasker fylt opp, og kroppene befant seg på det første utslaget, så var alvoret igjen til å ta og føle på. Flighten med de "dårligste" gikk ut først, med lederne ca. 10 min. etter.


Flokkens forhåpninger om en leder-kollaps i sisterunden ble raskt slukket.
Vidar startet med 10 nye poeng på de første 4 hullene, og økte hele tiden litt til oss andre.
Han endte opp med 39 fantastiske nye poeng, og brøt "mål-linjen" på den 36. greenen med totalt 79 poeng. En totalscore det skal bli vanskelig å slå i fremtiden.
Så gratulerer Vidar. En kjempefortjent seier.
Her kan man titte på scorekortet, og grafisk fremstilling av årets Master.

Da klubbhuset var lukket og stengt på denne tiden, var det bare å dra tilbake for å gjøre seg klare for banketten. En liten runde ble det allikevel i lobbybaren før vi måtte opp og gjøre oss presentable.

Lørdag kveld
Bedehuset er et av byens bedre matsteder, og var booket inn på forhånd. Ved ankomst der ble vi møtt av en høyt-talende figur, med et par tre Red Bull for mye innabords. Han og Eirik var ikke helt enig i rekkefølgen på arkene i menyen, og disses overskrifter, men vi fant det vi skulle av både forretter og hovedretter. Undertegnede valgte en 3-retter men med et ønske om noe annet enn pavlova til dessert. "Njaa, det var jo pavlova som følger med da." Etter å ha fortalt ham at DEN var jeg ikke fornøyd med sist jeg var der, så skulle han ordne noe annet.
Etter at drikka var kommet, så kom også forrettene. Fem av oss fikk den servert pent foran oss, mens Haakon fikk sin Ceviche, bestående av rå kveite, limesaft, rødløk og koriander, servert for det meste på låret, med også en dæsj på jakka til Ronny. Bordet og gulvet fikk også "smake" sin del.
Etter endel unnskyldninger, tørking og vasking, kom det en ny slik på bordet. Og sett bort ifra omstendighetene, smakte den visstnok fortreffelig. Også "erstatningen" var ikke så værst. En Jack Daniels, forsøkt kledd inn som en "Skikkelig" Tennessee.
Hovedrettene ble servert og spist uten nevneverdige problemer, og etter litt fomling i menyen igjen, ble også desserter bestilt. Og undertegnede fikk velge noe annet enn pavlova.


På dette tidspunkt var vår opprinnelige servitør gått hjem, en DJ hadde rigga opp og spilte litt house slæsj club, og volumet hadde blitt skrudd opp noen hakk.
Om dette var grunnen vites ikke, men også hun nye servitrusa hadde et stemmevolum langt over alt jeg tidligere har opplevd på et spisested. Og når hun etter to Cola-etterlysninger ennå ikke hadde huska dem, valgte jeg også et noe mere volumøst stemmeleie. Og DA kom hun jaggu meg med den colaen.
Også lyset var blitt dimma, og gjorde "jobben" til Ronny enda vanskeligere. Stakkaren hadde jo ødelagt lesebrillene kvelden før, og hadde liten oversikt over menyen, og enda mindre oversikt over hvor mye tips han (Roar hjalp ham med å) tasta inn på kortautomaten til dama som nå hadde tatt over bordet vårt.
På dette tidspunktet hadde Bedehuset blitt gjort om fra et fint spisested, og til et sted "slik ungdomman lika". Ikke noe gæærnt i det, men da var det tid for å finne veien hjemover igjen. Ingen følte for å utforske Larviks pub-muligheter noe mer.

Vandrerseidelen med inngraverte vinnere

Søndag
Det ble en relativt tidlig start på søndagen også. Arrangøren skulle rett til Beitostølen når han kom hjem, så derfor ble det utslag kl. 10 denne dagen. Noe tidligere enn normalt på avslutningsdagen.
Igjen skulle vi ha en lagkonkurranse. Flight vs. flight. Men nå måtte alle bidra med poeng, da det var den flighten med høyest antall stablede poeng som var vinneren.

Idag var vi på Nøtterøy, og en bane vi har vært på ved to tidligere anledninger i Pub Open sammenheng.
Noen av oss mente å huske at dette var en fin og morsom bane. Noe som i etterkant kunne diskuteres av enkelte av oss. Jeg f.eks. kunne ikke huske at det var så jævla mange røde staker på den banen. Det var jo hæren fløtte meg vann, bekker og grøfter over alt. Og der det ikke var rødt, var det tjukk rough, eller mye trær.

Dagens flighter bestod av:
Lag 1 - Vidar, Haakon, Roar
Lag 2 - Terje, Eirik, Ronny

Lag 2, tok ledelsen fra hull 1, og så seg aldri tilbake. Sett bort ifra at det var likt etter hull 3, så opparbeidet de seg poeng på poeng, som resulterte i en 6 poengs ledelse etter ni hull.
Og sett bort ifra to kjempescorer fra lag 1 på hull 12 og 13 (7 og 6 poeng), så sakket de bare mere og mere etter. For på hull 14 banket Ronny "Knippa is Back" Ulvåknippa inn en 5-poenger, og plutselig ledet lag 2 med hele 9 poeng.
Dette økte så til 13, og så til hele 17 poeng ved rundens slutt.
Med en solid 37-poengs runde til Ronny, så var nok han tungen på vektskålen for lag 2 denne dagen. Og når Roar på lag 1 gikk på en solid blackout, så hadde ikke lag 1 en sjans denne dagen.
Det hele endte tilslutt med en 80-63 seier til lag 2, og den grafen kan man kikke på her.

Det var det ...
Etter et kjapt oppgjør av seiersdrikke, og en runde burgere (spiste ikke du burger både til middag på fredag, og lunch OG middag på lørdag også Vidar?), så var det tid for oppbrudd, nedpakking og retur til Lier, Moss, Bøler og Lørenskog.

Virket som om alle syntes helgen var bra. A room with a view, mye god mat og drikke, og mange fine golfopplevelser, med stort sett perfekt golfvær.
Vestfold er et bra golfområde, med Larvik som denne helgens høydepunkt. Det tror jeg alle er enige i.

Arrangøren og referenten takker for en fin helg, og ser nå frem imot 20-års jubileumstur i 2018.
Håper dere alle er med på den også.
Hei og hå.

Hilsen
Terje Vangen


Foto:
.. noen av oss som var med i helga.