Tilbake til hovedsiden Referater fra avholdte turneringer Pub Opens adelskalender Pub Opens lover & regler Linker til noen baner Litt humor Diverse nyttig informasjon
PUB OPEN 2018
2018 viste kalenderen, noe som betød 20 års-jubileum for Pub Open.
Denne sagnomsuste golfturneringen som består av gode venner med et utprega konkurranseinstinkt, og et ønske om å prestere i hvert fall denne spesielle helga, hvert år.

Da et 20 års-jubileum burde avvikles litt utenom det vanlige, valgte vi et knippe mesterskapsbaner helt syd i Sverige. Baner som viste seg å kunne tilby kvalitet og standard litt høyere enn hva vi normalt opplever i våre nærområder.

TORSDAG
Da vi skulle gjøre litt ekstra ut av årets arrangement, så utvida vi helga med én dag, og hadde avreise torsdag etter jobb, med retur seint mandag kveld. Dette gjorde at vi klarte å skvise inn fem runder i denne ovale weekenden.
Etter gode forberedelser fra Eirik og Vidar mtp. overnattinger og golfbaner, ble det fylt opp to biler med spente spillere, torsdag etter jobb.
Den ene hadde utgangspunkt i Drammens-distriktet med Tor-Åge og Eirik. De plukket opp Haakon i Moss, og var fullastet på vei sørover like etter kl. 18.
Den andre bilen kom fra Lørenskog, med Ronny og Terje. De plukka opp regjerende mester, Vidar, på Bøler, og passerte Mosselukta rett før kl. 18.
Dermed var årets startfelt mer eller mindre samla når de forlot fedrelandet, på jakt etter heder og ære i Sverige.

Underveis ble det kommunisert mellom bilene at det kunne være greit med et måltid av typen «varm mat på en tallerken», fremfor bare en «korv på macken».
Terje forsøkte seg på Google, men uten å klare å lokalisere noe i nærheten av E6, satset vi på bilens GPS-system, og dennes forslag til spisesteder.
I det vi var på vei inn i Gøteborg, dukket «Johannsson Krog» opp som et forslag. Og uten andre kvalifiserte forslag, ble denne prikka inn som mål på GPS’n.
Det viste seg at «Johannsson Krog» nok bare var et navn som var kjøpt opp. For jeg tror ingen av de lave, mørkhårete og smaløyde ansatte der hadde Johannsson som familienavn.

«Dagens» var «Plankstek» med forrett.
Og for å gjøre det enkelt, så valgte alle tre i den første bilen dette. Tenkte det kunne være greit å få unnagjort dette så effektivt som mulig.
Vi ringte baktroppen for å forhøre oss hvor i løypa de var. De var et kvarter unna, og de hadde også lyst til å være med på den «enkle» løsningen. Vi booka derfor 3 «Dagens» til, idet vi akkurat var ferdige med forretten. De stussa litt da, men fikk forklart at det var til noen andre, som snart ankom. Og like etter bil 2’s ankomst, fikk også de servert sin mat.

Etter å ha konstatert at maten var god, servicen bra, og prisen upåklagelig, satte vi kurs videre sørover mot Malmø. Radisson SAS i Malmø ble inntatt rundt midnatt, og etter en oppsummering i baren og trekking av morgendagens flighter, var de fleste i seng i ett-tiden.De elektroniske dingsene sjekkes og oppdateres.
Programansvarlig "tegner og forklarer" helgens program.
Eirik ...... er referenten usikker på hva bedriver.


FREDAG
Vi hadde relativt god tid denne morningen, da utslaget var litt utpå formiddagen. Det var derfor god tid til en skikkelig svensk frokost, som seg hør og bør innebærer bacon. Mye bacon. I hvert fall for noen av oss. Alltid gøy med hotellfrokoster som ikke rasjonerer ut kun én liten baconbit på hvert speilegg. Her var det all-in for de som ønsket det.

Falsterbo GK var helgas første øvelse. En bane som ligger omtrent så langt sør-vest som man kommer i Sverige. En links-bane, helt i strandkanten, med de utfordringene det gir.
Vind er normalt et «problem» på slike baner. Men vi var heldige, og kan vel ikke skylde på vinden om ikke ballen alltid gikk dit den var tiltenkt. Det var også et par regnskyll, men ikke noe som ikke staute norrbaggar klarte å håndtere.

Fairwayene var ikke veldig bra. Vi var vel alle enige om at her kunne standarden vært mye bedre. Men greenene derimot, var helt topp. Topp, hvis man synes raske greener er innafor.
Mange kuule bunkere også. Typiske links-bunkere. Som tidvis kunne være utfordrende å komme seg ut av.

Her er Ronny og Haakon som forsøker å komme seg opp av noen morsomme bunkere.

Dagens konkurranser var «Seriematch» innad i hver flight, samt «Flest fairwayhits» blant alle sammen.
I flight #1, Ronny, Tor-Åge og Vidar, ble vinneren Ronny med sine 40 seriematchpoeng.
I flight #2, Terje, Haakon og Eirik, var det Haakon som dro i land seieren med hele 44 seriematchpoeng.
I kampen om flest fairwayhits var det Terje som vant med 9 slike. Tett etterfulgt av Vidar og Haakon med 8. Tor-Åge hadde 6, og Eirik og Ronny endte nederst med sine fattige 3 treff.
Dagens oversikt kan sees her.
Haakon og Vidar øver litt før runden, mens Tor-Åge bare går ut å kliner til.

Etter runden var det tid for å fylle på med litt næring, så lunsjen ble inntatt i klubbhuset.
Næringen bestod av burgere, fish & chips, salat, og B-vitaminer til de som ikke var sjåfører.
Og som alltid, så måtte jo taperne kjøpe drikke til vinnerne.


Falsterbo GK.

På veien tilbake til hotellet stoppa vi innom en golfbutikk i Malmø ved navn Dormy. Den største golfsjappa i hvert fall undertegnede, har vært innom.
Her ble det handlet litt av hvert, som baller, hansker og julegaver.

Vel tilbake på hotellet, og etter en etterlengtet dusj, så ble det kalt inn til «Premievernisasj» på rom 741. Vidar hadde, tradisjonen tro, handlet inn Gammel Dansk, for utdeling til de som ønsket dette.
Etter «vorspillet» så var det klart for middag. Usikker på hvem som fant dette stedet, men «Lemongras» var en restaurant som serverte god asiatisk mat. Undertegnede var i hvert fall veldig fornøyd med det han fikk servert denne kvelden.
Referenten husker ikke helt hva som skjedde etter middagen (det skyldes ikke inntak av for mye alkohol), men tror kanskje kvelden ble avrundet i hotel-lobbyen, med en siste briefing og flight-trekking for lørdagens main event; Pub Open 2019.


LØRDAG
Så var dagen kommet. Dagen som skulle kåre årets viktigste seierherre. Pub Open Master 2018.
Det skal jo som kjent spilles to runder før en vinner kåres, og skal vi rekke to runder med innlagt lunsj mellom rundene, så må vi nødvendigvis starte relativt tidlig.
Noe som betyr at vi må opp tidlig om morran. Så tidlig at det faktisk ikke var så mange andre i frokostsalen den morningen.


En fin og fargerik gjeng.
Dagens bane(r) var PGA Sweden National.
En klubb og anlegg som bestod av to 18 hulls baner, og én 9 hulls bane. Samt fantastiske treningsområder.
Vi skulle gå begge 18 hulls banene, som totalt sett skulle avgjøre hvem som ble vinneren av årets jubileumsturnering.


PGA Sweden National.

Når vi sjekket inn i klubbhuset så oppdaget vi fort på hvilket nivå dette anlegget lå på. Det ble nemlig opplyst at når vi nå først skulle gå «Lakes»-banen, så var det viktig at vi, hvis vi skulle teste ut treningsgreenen, gikk på den greenen som faktisk tilhørte «Lakes»-banen.
Ikke på grunn av etiketten, men nemlig det faktum at de to banene vi skulle gå, hadde forskjellige gresstyper. Som at akkurat DET skulle ha en utslagsgivende innvirkning på oss.

Flightene var trukket kvelden før, og var som følger:
#1 Vidar, Terje og Haakon
#2 Eirik, Ronny og Tor-Åge

Fin bane, selv om vi lurte litt på hvorfor den ble kalt «Lakes». Det var tross alt ikke såå mye vann i spill. Greenene føltes kanskje litt små, og kunne være vanskelig å treffe. Bunkerne derimot var enklere å treffe. For de var stoore og mange.
En glad gjeng med golfere, på en strålende golf-dag.


Litt facts:
-I den første flighten fikk Haakon problemer med nakke og rygg, og måtte kaste inn håndkle etter hull 10.
-Etter å ha hullet ut med PAR på hull 17, mente Ronny at det nok skyldtes kombinasjonen; gul pegg, gul boxer, og gul trøye.
-Hull 18 ble dog ikke like vellykket for Ronny, da han mottok noen puppebilder på Snapchat på vei mot utslaget på hull 18. Feil fokus preget dermed resultatet på det hullet.


Første runde endte opp med disse scorene:
Ronny 39 p.
Vidar 38 p.
Eirik 35 p.
Terje 30 p.
Tor-Åge 26 p.
Haakon DNF

Høyt nivå på de tre på toppen, med Ronny og Vidar som klare favoritter halvveis på dagen.
Mye skulle skje om Terje og Tor-Åge skulle klare å hevde seg, men Eirik var helt klart innenfor, og kunne raskt bytte plass med de to i toppen om han fortsatte sitt gode spill.


Flaggpasser-Ronny
Er det sterk sol, Ronny?
Lunsj
Om det var spillernes form og momentum som avtok, eller om det var en vanskeligere bane, vites ikke. Men faktum er at alle (bortsett fra Tor-Åge) samla sammen færre poeng på den andre runden.
Ronny var igjen best, og klarte 29 poeng (samme som Terje), og klarte dermed å holde unna resten av startfeltet.
Vidar som kun var poenget bak etter første runden, klarte aldri å opprettholde sitt gode spill. Han samla dog sammen akkurat nok poeng til å kapre 2. plassen, på innbyrdes med bedre hcp enn Eirik, som endte opp med samme totale poengsum.


Andre rundes scorer ble:
Ronny 29 p.
Terje 29 p.
Eirik 28 p.
Tor-Åge 28 p.
Vidar 25 p.
Haakon DNS


Totalscoren ble dermed som følger:
Ronny 68 p.
Vidar 63 p.
Eirik 63 p.
Terje 59 p.
Tor-Åge 54 p.
Haakon DNF

Her er en filmsnutt av turneringens siste putt.


Førsteplass
Andreplass
Tredjeplass

Fjerdeplass
Sisteplass
Topp & Bunn, men like blide

Her er noen filmsnutter:
Eiriks innspill på 18.
Ronnys innspill på 18.
Vidar med en drive.
Tor-Åge i bekken.
Overrekkelse av seidel.


Da klubbhuset denne ettermiddagen huset et bryllup, ble det ingen tid til noe vorspiel etter runden.
Vi pakka inn utstyret i bilene, og satte kursen for hotellet. Der ble det litt drikke i baren, før vi gjorde oss rene og pene, og var klare for festmiddag på kvelden.
Da «Steak-House» ønsket til Vidar og Terje falt i grus (ingen ledige bord), ble det en Italiensk bodega i stedet. Uten en eneste Italiener.
Mat og drikke var allikevel meget godt, og når desserten var inntatt, så var det klart for premieutdeling.

Overrekkelsen av seidel og schnappsglass ble utført av fjorårets vinner, Vidar.
Gratulerer til Pub Open Master 2018, Ronny Ulvåknippa.SØNDAG
På søndag våknet vi til et noe usikkert og overskyet vær. Det var dog bare forbigående, for dagens vær skulle vise seg å være et perfekt golfvær.
Dagens bane var Barsebäck Masters Course. En godt kjent bane blant golfkjennere i Europa.


Barsebäck GK.

Det var vel ingen av oss som hadde spilt denne tidligere, og vi var derfor spent på både kvalitet og layout.
Begge deler viste seg å være utrolig bra. Morsom og utfordrende layout, og bra kvalitet på både fairwayer og greener. Dette var den av helgas baner som var grønnest og mest frodig.Dagens konkurranser var «Bestball» mellom flightene, samt færrest putter alle-mot-alle.
Vi hadde elektronisk kontakt mellom flightene, hvor vi oppdaterte hverandre underveis, på hvilken score som ble gjeldene for aktuelle flight, etter hvert hull.

Det var jevnt hele veien, og det endte opp med å skille kun ett fattig poeng etter 18 hull.
Flight #1, bestående av Eirik, Vidar og Haakon, fikk 40 poeng som tellende resultat.
Flight #2, bestående av Ronny, Tor-Åge og Terje, fikk 41 poeng, og endte dermed opp som dagens vinnende gruppe.

I puttingkonkurransen var det, om mulig, enda jevnere. Her var det spillerens registrerte hcp. som måtte skille rekkefølgen.
35 putter Vidar (18,2 hcp.)
35 putter Tor-Åge (19,8 hcp.)
35 putter Ronny (21,5 hcp.)
36 putter Haakon
37 putter Terje (19,2 hcp.)
37 putter Eirik (22,2 hcp.)

Nå skal det sies at ikke alle (les. Ronny) er enige i at hcp. skal avgjøre rekkefølgen ved likt antall slag.
Men nå er det nå en gang sånn at dette er den gjengse måten uavgjort blir avgjort i golf.
Så må gjerne Ronny komme med forslag til forandringer, men da må dette gjøres i forkant av konkurransen, og ikke etterpå.
Men nå var jo Ronny på vinnerlaget denne dagen, så humøret var uansett bra.


Dropp ...
... og dropp.Høyre ...
... og høyre.
Viktig at pegghøyden er korrekt.Vi tok en matbit, og noe drikke på terrassen på klubbhuset etter runden. En fantastisk terrasse med utsikt rett vestover mot Danmark og København. Og med ettermiddagssolen på vei ned, var dette en perfekt avslutning på en perfekt golfdag.
Vi pakka så inn golfutstyret i bilene, og satte kursen mot Helsingborg.
Her skulle vi ha den siste natta, før avslutningsrunden på mandag, og retur hjemover.
Vi fant hotellet, og vi fant P-plasser til bilene, og middagen tenkte vi å innta på hotellets restaurant, da dette ville være det enkleste.
Men da det ikke var så lenge før kjøkkenet stengte og kokken skulle hjem (den høres kjent ut), så måtte vi raske på om vi skulle rekke og dusje og skifte.
Men effektive som vi er på badet (noen rakk til og med å tømme Gammeldansken), så rakk vi kjøkkenet med «god» margin.

Nå husker ikke referenten hva middagen bestod av, men forrettene ble behørig kommentert og diskutert.
-Haakon skjønte ikke konseptet «Chips & Dip» som egentlig bare var potetgull og dipp.
-Eirik syntes Oliven-forretten var veldig billig.
-Vidar spiste noe reke-greier, og søla noe veldig med skall-avfallet.
-Vi som spiste «Hot Wings», erindrer at disse var voldsomt varme og jævlig klissete.
-Noen bestilte Eple-GT til drikke, og var et konsept Eirik ikke skjønte.

Etter middagen, som også bestod av live-streaming av LSK-VIF, så var det ut for å søke etter en pub e.l. Men Helsingborg en søndag kveld, er ikke en dag veldig mye er åpent i den byen. I hvert fall ikke i den delen av byen hvor vi var.
Men en pub fant vi, og der ble vi til øyelokka begynte og sige, og gjespinga tok seg opp. Noe som i realiteten ikke var så lenge.
Og for de som lurer på den fotballkampen, så vant Vål’enga.


MANDAG
For å rekke en runde golf, shopping på vei hjem, og å faktisk komme seg hjem iløpet av dagen, så måtte vi nødvendigvis starte relativt tidlig.
Men Ronny hadde nok gått glipp av et eller annet kvelden før, for 0630 i frokostsalen var vel en times tid før vi andre troppa opp.
Men da hadde han fått i seg såpass med kaffe at han var god og våken.

Vasatorp Golfklubb skulle avslutte vår fantastiske ovale helg. Et golfanlegg bestående av 18+18+9+9 hull.
Vi skulle spille Tournament Course, som er indrefileten på anlegget, og har litt links-preg i utforming og layout. Og banen skuffet ikke.

Dagen opprant litt overskyet, og vi opplevde at de første hullene hadde duggfriskt og noe vått gress. Etter hvert ble det dog sol og blå himmel, og godt og varmt. Og gjorde at opplevelsen av banen ble veldig bra. Den var ganske utfordrende med relativt mye vann, og mange og store bunkere.

"Game on" for gutta med en egen intern fight.


Ronny hadde slitt ut hansken sin iløpet av helga, og handlet ny hanske i proshoppen før runden.
Veldig stolt var han av hansken, før han (eller vi andre) kommenterte at han vel hadde kjøpt feil hanske. Altså til feil hånd.
For det er vel bare Lefty-Vidar som bruker høyre-hanske, er det ikke?
Noe stresset og pinlig berørt løp han tilbake til shoppen for å bortforklare tabben, og få byttet den. Og det ordna seg.Konkurranse skulle vi ha også denne dagen. Og i dag var det Skins som stod på programmet.
Dette var da internt i hver flight.
I flight #1, Tor-Åge, Ronny og Haakon, så var det Haakon som vant en jevn batalje med 7 skins-poeng.
I flight #2, Eirik, Terje og Vidar, ble seierherren; Eirik. Han vant med 8 skins-poeng. Terje var like bak, mens Vidar, som begynte å kjenne på helgens mange runder, ikke hadde en god dag.
Noe som var tydelig når han stadig hadde spørsmål som f.eks. «Terje ….. tror du jeg duffer eller topper nå?»

Vi hadde også en side-konkurranse denne dagen, og det var antall par og birdier.
Ingen klarte noen birdier, men Eirik hadde 4 par iløpet av runden, og dro i land den seieren.Etter runden spiste vi «middag» og oppsummerte helga på terrassen på klubbhuset.
Tror alle var enige i at et slikt golf-nomade liv hadde vært tingen. Men familie og jobb, som vi nå hadde hatt en pause fra, stod jo hjemme og venta på oss. Så det var vel bare å pakke bilen, og klargjøre for en 6-timers tur hjem til hverdagen.

Referenten takker for følget denne helga, og tror jeg kan si for alle, at dette var en strålende helg.
Jeg gleder meg til neste tur.Hilsen
Terje Vangen


Foto:
.. alle som var med har bidratt.
NB! Webmaster har ikke peiling på hvorfor noen av bildene vises feil vei her på siden.